Fujitsu şi Toshiba îşi unesc operaţiunile din domeniul producţiei de telefoane mobile

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iunie 2010

Companiile japoneze din domeniul tehnologiei informaţiei Fujitsu Ltd şi Toshiba Corp au anunţat, ieri, că intenţionează să-şi unească operaţiunile din domeniul producţiei de telefoane mobile, urmând a da naştere celui de-al doilea mare producător japonez de telefoane mobile, trans­mite Reuters, potrivit Agerpres.

Toshiba urmează să-şi transfere operaţiunile din domeniul telefoniei mobile către o nouă companie, care ar urma să fie înfiinţată în luna octombrie a acestui an, la care Fujitsu va deţine pachetul majoritar de acţiuni. Fujitsu şi Toshiba au de gând să semneze un contract final la finele lunii iulie.

Analiştii sunt de părere că fuziunea va ajuta cele două companii să împartă costurile de dezvoltare, în special pe segmentul smartphones, însă este puţin probabil ca noua entitate să constituie un pericol imediat pentru liderii mondiali Nokia Corp şi Samsung Electronics.

După această fuziune vor fi şase mari producători de telefoane mobile în Japonia, comparativ cu zece în urmă trei ani. Fujitsu şi Toshiba vor da naştere celui de-al doilea mare producător japonez de telefoane mobile, cu o cotă de piaţă de 18,7 procente, în urma liderului Sharp, care are o cotă de piaţă de 26,2 procente. Fujitsu produce telefoane pentru cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia, NTT DoCoMo, în timp ce Toshiba furnizează telefoane mobile pentru al doilea operator, KDDI.

Analiştii se aşteaptă ca procesul de consolidare să continue pe piaţa de telefonie mobilă din Japonia, unde există prea mulţi producători a căror cotă de piaţă este în scădere. Deşi domină agresiv piaţa domestică, producătorii japonezi de telefoane nu controlează împreună decât trei procente din piaţa mondială. În plus, vânzările de telefoane mobile au scăzut cu aproape 40 de procente în ultimii doi ani, ceea ce îi determină pe producătorii japonezi de telefoane mobilă să se orienteze spre pieţele externe şi să-şi împartă costurile de dezvoltare , estimate la 10 miliarde de yeni (110 milioane dolari) pentru fiecare telefon nou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb