"Fujitsu Siemens Computers" livrează produse IT pe noua cale ferată Trans-Eurasiatică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 octombrie 2008

"Fujitsu Siemens Computers" colaborează cu DB Schenker şi prin acest parteneriat devine prima companie din lume ce transportă produse IT la 10,000 km pe linia ferată Trans-Eurasiatică direct din China în Germania. Acest tip de livrare, care a început deja, reprezintă combinaţia perfectă dintre viteza de transport şi grija pentru mediul înconjurător: acest transport este cu o treime mai rapid faţă de cel naval, însă produce mai puţin de 5% din emisiile de CO2 ale transportului de tip aerian.

Fujitsu Siemens Computers este primul vendor IT din lume ce trece de la transportul aerian la cel prin intermediul căii ferate pentru a onora comenzile cu termene foarte scurte, pentru a creşte flexibilitatea şi a reduce, în acelaţi timp, emisiile de carbon din cadrul ciclului de viaţă IT, inclusiv transportul.

Podul de cale ferată străbate şapte fusuri orare şi şase state, fiind întreţinut de compania germană DB Schenker, divizia de transport şi logistică a Deutsche Bahn, în parteneriat cu operatorii de căi ferate din Rusia, China, Mongolia, Polonia şi Belarus. Prima încărcătură cu echipamentele companiei precum monitoare şi structuri de asamblare a plecat din Xiangtang, la aproximativ 700 km nord de Hong Kong şi a ajuns în Hamburg, Germania.

Pe parcursul călătoriei de 17 zile, primul container Express China-Germania, încărcat exclusiv cu produsele companiei, sigilate în containere termice, străbate Mongolia la Zamyn Uud şi Deşertul Gobi înainte a de a intra în Rusia în apropiere de Irkutsk, unde se uneşte cu calea ferată Trans-Siberiană şi trece prin Novosibirsk, Omsk, Yekaterinburg şi Moscova. De acolo, trenul va intra în oraşul rus, Smolensk, apoi în Belarus, unde va ocoli capitala Minsk înainte de a ajunge în Polonia. Ultima parte a călătoriei traversează Polonia şi trece graniţa în Germania, în apropiere de Berlin, ajungând la destinaţie, Hamburg.

La sosire, cele 50 de containere cu produse IT vor fi descărcate în două locaţii - monitoarele la centrul European FSC European din Worms, iar structurile de asamblare la fabrica Fujitsu Siemens Computers din Augsburg, unde sunt construite PC-urile şi serverele. În jur de 60% din producţia Fujitsu Siemens Computers se desfăşoară în Germania.

Heribert Göggerle, Vice Preşedinte Senior al departamentului de Operaţiuni de Aprovizionare Fujitsu Siemens Computers, afirmă: "Transportul produselor IT Products prin intermediul căii ferate este cu o treime mai rapid decât cel pe mare şi costă doar un sfert din transportul aerian. Ne bucurăm de faptul că acum putem aduce o parte din produsele noastre pe piaţă mai rapid, evitând costurile suplimentare specifice transportului aerian. Beneficiul clar din punctul de vedere al mediului înconjurător este reprezentat de demonstraţia că opţiunea ecologică nu aduce un cost suplimentar, ci este în cele mai multe cazuri cea mai bună alegere."

"Fujitsu Siemens Computers a fost prima companie care ne-a contractat să aducem un tren complet din China în Germania. Dorim să extindem acest serviciu, deoarece oferă clienţilor noştri o alternativă eficientă la transportul naval şi aerian" spune Hartmut Albers, Director al departamentului de Logistică Trans Eurasia DB Schenker. "În acelaşi timp, acest tren reprezintă începutul unui serviciu regulat Deutsche Bahn pe cea mai importantă rută comercială. Plănuim să lansăm "Transeurasian Express", un serviciu săptămânal între China şi Germania, la sfârşitul anului."

Despre Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluţii şi servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile şi soluţiile Mobility and Dynamic Data Center din generaţia următoare. Având o platformă şi un portofoliu de servicii de excepţie, oferta noastră acoperă o gamă largă, de la dispozitive handheld până la desktop-uri, şi soluţii şi servicii pentru infrastructura IT a companiilor. Compania Fujitsu Siemens Computers este prezentă în toate segmentele importante ale pieţei de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu şi Africii, prin divizia de servicii care şi-a extins activitatea în 170 de ţări din întreaga lume. Crescând forţa, inovaţiile ţi puterea de acoperire a acţionarilor noştri, Fujitsu Limited şi Siemens AG, ne asigurăm că satisfacem necesităţile clienţilor noţtri: companii mari, mici şi de dimensiuni medii, şi utilizatori finali. Pentru a fi în concordanţă cu standardele internaţionale pentru responsabilitate socială corporativă, compania Fujitsu Siemens Computers este membru al asociaţiei United Nations Global Compact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb