GABRIEL VOICU, COLDWELL BANKER: "Un investitor turc a cumpărat 32 de locuinţe în Cosmopolis, cu un milion de euro"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 februarie 2015

"Un investitor turc a cumpărat 32 de locuinţe în Cosmopolis, cu un milion de euro"

Dezvoltatorul imobiliar Opus Land a vândut 32 de locuinţe în complexul Cosmopolis din nordul Capitalei unui investitor din Turcia, tranzacţia fiind în valoare de un milion de euro, ne-a declarat, ieri, Gabriel Voicu, directorul New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al proiectului.

Pachetul de locuinţe vândut cuprinde 32 de studiouri duble, acestea fiind cumpărate cu scopul exclusiv de a fi închiriate pentru o perioadă de 3-5 ani, conform sursei citate.

Gabriel Voicu ne-a precizat că, în acest moment, gradul de ocupare din complex este de peste 97%, iar ţinta de vânzări pentru 2015 este de 430 de unităţi locative.

Domnia sa a menţionat:"Odată cu creşterea cererii din partea utilizatorilor finali, simţim şi o uşoară creştere a interesului pentru achiziţionarea locuinţelor în scop investiţional. Nu vorbim despre acelaşi tip de investitor ca în perioada de sporire economică, atunci când locuinţele erau cumpărate pentru a fi revândute cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuinţe cu scopul exclusiv să le închirieze, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar".

În 2013, un alt investitor a cumpărat un bloc în cadrul Cosmopolis, valoarea tranzacţiei fiind de peste două milioane de euro. Toate locuinţele sunt închiriate integral, cele mai multe dintre ele fiind preluate de clubul de fotbal FC Viitorul, care şi-a cazat personalul administrativ şi sportiv în incinta Cosmopolis în momentul relocării echipei din Constanţa în Chiajna.

Agentul proiectului a anunţat că dezvoltatorul complexului va investi 18 milioane de euro în acest an pentru finalizarea a 400 de locuinţe şi noi facilităţi. Astfel, Cosmopolis va ajunge la peste 2.100 de locuinţe şi peste 3.700 de locuitori.

Preţurile de vânzare ale locuinţelor din complexul Cosmopolis sunt de 29.000 de euro fără TVA, pentru studiourile cu o suprafaţă construită de 49 metri pătraţi, 48.500 euro fără TVA pentru apartamentele cu două camere de 67 mp şi ajung la 54.900 euro fără TVA pentru apartamentele cu trei camere. În cadrul Cosmopolis, sunt disponibile la vânzare şi vile cu suprafeţe care pornesc de la 94 mp suprafaţă construită şi preţuri de la 76.000 euro fără TVA.

Investiţiile totale în complexul rezidenţial Cosmopolis se ridică la circa 250 de milioane de euro, în construcţia de locuinţe, infrastructură, spaţii comerciale şi spaţii verzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb