GABRIELA FIREA: "PSD a reuşit să impună în coaliţie demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB pentru pensii"

S.B.
Politică / 11 februarie 2022

"PSD a reuşit să impună în coaliţie demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB pentru pensii"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că PSD a "reuşit să impună" în coaliţie demararea negocierilor la Bruxelles privind procentul din PIB alocat pensiilor şi să îi "convingă" pe colegii din coaliţie să renunţe la propunerea privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, informează news.ro.

"Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, de ce să nu o spunem, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate", spune Firea.

"Pe mine mă bucură faptul că împreună, toţi colegii mei, şi Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB - 9,4 pentru pensii. Ştiţi că s-a spus la început că este un subiect tabu de care să nu ne atingem, trebuie doar să avem reforme şi să îngheţăm pensiile mult timp de aici înainte, unii dintre seniori nici nu vor mai prinde acele vremuri mai bune, mai calde. Cu toate problemele, cu toate refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că tot timpul venim cu măsuri populiste - dar nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă şi orice stat are grijă de persoanele care nu mai au acum posibilitatea să aibă două, trei job-uri, pentru că aceste recomandări, munciţi mai mult, nu sunt valabile în cazul seniorilor - tot echipa noastră de negociere am reuşit să-i convingem pe colegii de coaliţie să se renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani. Adică ce să facă? Să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine doreşte şi cine poate şi este în forţă şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate", a afirmat Gabriela Firea, la Realitatea Plus, joi seară.

Ea a subliniat că declaraţiile făcute pe aceste teme de ministrul Muncii, Marius Budăi, nu au fost părerile sale personale, ci cele ale PSD.

"Ne dorim şi investiţii, pentru că acestea aduc fonduri la bugetul de stat, aduc locuri de muncă, aduc stabilitate, dar ne dorim să nu îi lăsăm pe aceşti oameni care nu mai au ce să facă mai mult decât au făcut, că au muncit o viaţă, să-i lăsăm deznădăjduiţi. Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate în voia sorţii şi nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, de ce să nu o spunem, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate, trăieşte cine poate, cum poate, scapă cine poate. Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară şi componenta noastră nu cred că este una populistă, este una umană", a adăugat Gabriela Firea.

Premierul Nicolae Ciucă s-a declarat dispus să îl însoţească pe ministrul Muncii, Marius Budăi, la Bruxelles pentru a purta discuţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a procentului din Produsul Intern Brut pe care România să îl aloce sistemului de pensii, el subliniind că trebuie ca autorităţile române să facă propuneri concrete pe aceste subiecte.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. O sarma.....

    1. Mai binecondusi de O SARMA de OTEL decat de niste RAME ca PNL si USR. GUVERNARILE de "DRIAPTA" FACATURA INSULUI de la COTROCENI,prin incalcarea CONSTITUTIEI,au DISTRUS TARA si pe ROMANI. HABARNISTI si TRADATORI,cele doua GUVERNE PNL-USR,iata unde au adus TARA si ROMANII,la SAPA de LEMN. Desi suntem producatori de energie electrica si gaze naturale,"guvernele lui IOHANNIS", i-au adus pe Romani in pragul DISPERARII,acestia platind FACTURI FICTIVE,pentru ca ei adica CATU si USR,sa se laude ca au crescut PIBul .Ce este si mai rau,este ca mare parte din putina Industrie autohtona precum si sute de mii de IMMuri au fost FALIMENTATE,ORASE intregi au fost TRANSFORMATE in GHETARE,SPITALELE ,SCOLILE si ale INSTITUTII,sunt si ele niste IGLURI unde cei care lucreaza acolo au devenit ESCHIMOSI,iar COPII,stau acasa unde mai au o BRUMAde caldura prin grija parintilor. Asa ca,mai bine ar fi ca PNL,sa fie dus la REMAT,iar PSD impreuna cu Premierul (care intelege unde a dus guvernelelui IOHA,TARA) sa fie lasati sa guverneze.Si apropo de asazisul PLAGIAT al PREMIERULUI. Cei care prin INTERPUSI au SESIZAT PARCHETUL au fost cei din conducerea PNL,care au vazut ca Premierul este un PATRIOT si un OM normal la cap,nu ca TRADATORII din actualulPNL,in frunte cu CIOTUL CATU. Daca ma v-a combate cineva,vreau sa ma combatya cu ARGUMENTE. VOI REVENI.!

      PSD nu este la putere? Cum de permite toate aceste nedreptati?

      Pai tu in ce Tara traiesti./ Nu vezi cum CATU-PARTU, se OPUNE la orice vrea PSD sa imbunatateasca Vietile ROMANILOR.? PRAFURILE,distrug gandirea.!

      a fost cel mai mult timp la putere de la revolutie pana acum. dar tot timpul dau vina pe altii ptr. dezastrul lor.

    uita si panarama asta la PNNR ca vitelul la poarta noua! S-au adunat astia in psd unul mai prost ca altu'! Rau e ca sunt acolo sus, unde se iau decizii de 30 de ani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb