GABRIELA FIREA: "Sunt suficiente paturi de spital, de toate categoriile"

S.B.
Politică / 18 iulie 2020

"Sunt suficiente paturi de spital, de toate categoriile"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul că doreşte "intenţionat să fie stare de panică în rândul populaţiei!" şi susţine că în Bucureşti sunt "suficiente paturi de spital, de toate categoriile", precum şi "personal medical foarte bine pregătit", informează Hotnews.

"Sunt şi suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există şi personal medical foarte bine pregătit! Mai mare ruşinea! Sau le convine să anunţe la televizor că au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?!", a scris sâmbătă Gabriela Firea, pe contul ei de Facebook.

Potrivit sursei citate, Firea afirmă că pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii "20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziţionate de Primăria Capitalei, prin Assmb".

"Şi azi, sunt spitale de linia 1 şi 2 care deţin 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de AŢI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de AŢI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente? Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!", mai scrie Gabriela Firea.

Mai jos, postarea integrală a primarului general:

"Ocupaţi-vă de pacienţi, aveţi cu ce, şi lăsaţi manipulările şi dezinformările!

Sunt strigătoare la cer incompetenţa şi lipsa de respect faţă de români!

Autorităţile noastre se prezintă în văzul lumii că fiind neputincioase să lupte cu virusul, având toate instrumentele necesare la dispoziţie, pe banii românilor!

Să-i speriem pe români cu declaraţiile false la televizor dar să ne facem şi de ras în întreaga Europă!

Să fie haos generalizat!

Se doreşte intenţionat să fie stare de panică în rândul populaţiei!

Nu există, în schimb, interes pentru pacienţi, corectitudine în informarea românilor şi , mai ales, organizarea judicioasă a resurselor umane şi medicale existente!

Sunt şi suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există şi personal medical foarte bine pregătit!

Mai mare ruşinea!

Sau le convine să anunţe la televizor că au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?!

Şi de ce nu se preocupă IMEDIAT (însemnând acum) Ministerul sănătăţii să transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucureşti, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienţilor?

Şi azi, sunt spitale de linia 1 şi 2 care deţin 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de AŢI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de AŢI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente?

Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!

Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă DOAR la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică 6 la număr (Victior Babeş, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la TOATE paturile normale şi de AŢI din spitalele bucureştene, în număr de 45!!

20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziţionate de Primăria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispoziţie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătăţii, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de AŢI în spitalele din Bucureşti şi nici ventilatoare mecanice", a scris Gabriela Firea pe Facebook, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aud tătarii și le umple din PIX vs KIKX...

    alea nu sunt paturi de care crezi tu...E nevoie de paturi in care nu te tratezi cu pande(le), ci te tratezi de pande(mie)...

    probabil ca in exemplificare a inclus si variantele de pat gonflabile care "este SUFICIENTE"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb