Gala Smart City Industry Awards 7: Liderii Industriei Smart City s-au reunit la Palatul Parlamentului

G.D.
Companii / 31 martie 2023

Gala Smart City Industry Awards 7: Liderii Industriei Smart City s-au reunit la Palatul Parlamentului

Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC) a organizat în data de 30 martie, cea de-a şaptea ediţie a Galei Smart City Industry Awards, eveniment dedicat dezvoltării oraşelor inteligente din România, conform unui comunicat remis redacţiei. Gala a avut loc în foaierul sălii de plen "Regele Mihai I" din Palatul Parlamentului, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi în parteneriat cu Comisia pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din cadrul Senatului României.

Potrivit sursei citate, la eveniment au participat 370 de persoane, iar printre invitaţii de seamă s-au aflat Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Alina Gorghiu, Preşedinte Interimar al Senatului, Cristian Buşoi, Europarlamentar, Marius Humelnicu, Senator şi Preşedinte al Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din Senat, Lucian Heiuş, Preşedinte ANAF, General de Brigadă Anton Rog, Director Centrul Naţional Cyberint, General Ing. Sorin Bălan, Director STS, Valentin Ştefan, Director General Poşta Română, Vlad Stoica, Preşedinte Ancom, George Cristian Tuţă, Deputat, Preşedinte Comisia pentru Automatizare şi Viitorul Muncii, Victor Vevera, Director General ICI, Adrian Criţ, Director General STB SA.

În cadrul galei au fost înscrise 70 de proiecte reprezentând toate verticalele şi domeniile industriei smart city, evidenţiindu-se o creştere semnificativă a numărului de proiecte din zona mobilităţii urbane şi a transformării digitale. O noutate a acestei ediţii a fost implicarea instituţiilor publice centrale, ceea ce arată dezvoltarea industriei smart city, proiecte mature şi cu mari investiţii. Tema principală a ediţiei a reprezentat-o sustenabilitatea, iar în deschidere a fost organizată conferinţa "Inteligenţa Artificială în Transformarea Comunităţilor din România".

Principalele declaraţii:

Sebastian Burduja, a declarat că "suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea", iar subiectul inteligenţei artificiale este unul de mare interes pentru Preşedinţie sau Guvern. Din partea Ministerului Cercetării, Inovării şi digitalizării aveţi tot sprijinul, pentru că ne ajutaţi să facem un lucru de care ţara are nevoie, să conştientizeze că suntem condamnaţi să ne transformăm digital economia, societatea, nu avem cum să nu facem asta. Sunt bucuros să abordez în seara asta şi subiectul inteligenţei artificiale, este o temă de mare interes pentru preşedinţia României, pentru Guvernul României şi mă bucur de asemenea că-l aveţi şi pe ION, alături de dumneavoastră"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a subliniat, în discursul său, faptul că digitalizarea României este proiect de ţară, iar cei prezenţi la eveniment, primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali sau judeţeni, antreprenori, specialişti în noi tehnologii, au un rol extrem de important în această direcţie, menţionând că Senatul "a păşit şi el pe calea digitalizării" în perioada pandemiei, când a propus modificarea Regulamentului Senatului, pentru ca proiectele şi propunerile legislative să poată fi depuse prin mijloace electronice.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu:

"Vă lansez tuturor domnilor prezenţi aici în sală o provocare: Sunt convinsă că putem să capacităm acele femei pricepute să facă parte din proiectele comunităţilor inteligente, din acest angrenaj al educaţiei pentru digitalizare. Sunt convinsă că vom vedea multe idei echilibrate şi pertinente. Şi nu am niciun dubiu că toate aceste proiecte vor fi susţinute mai corect şi mai argumentat de toate aceste doamne, care vor putea să spună oamenilor cât de uşor ar putea fi, de exemplu, pentru o tânără mamă să obţină un loc la creşă pentru copilul său, folosind doar câteva click-uri. Iar lista cu idei bune poate continua", a spus Gorghiu.

Senatorul Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din Senat, a vorbit despre importanţa digitalizării României, în contextul eforturilor în această direcţie a legislativului, a Guvernului şi a administraţiei publice locale.

"Important este că atât legislativul, Senatul şi Camera Deputaţilor, ministerul, guvernarea, tot ce ţine de administraţie publică locală, împreună, reuşim şi cu mediul de afaceri şi cu partenerii noştri pe digitalizare să digitalizăm România. Avem suficienţi bani din PNRR astfel încât să digitalizăm, într-un mod armonios. Important este că trebuie să ne digitalizăm, pentru că doar aşa vom creşte economia, vom creşte gradul de înţelegere a populaţiei a tot ce înseamnă digital".

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu:

"Avem nevoie de astfel de evenimente, pentru că este momentul în care domeniul privat sau companiile private se întâlnesc cu ministerele, cu Guvernul, cu autorităţile locale pentru a discuta care sunt cele mai bune practici în domeniul digitalizării. În acest moment se întâmplă lucruri revoluţionare în administraţia publică din România. Ministerul Mediului este lider în acest domeniu şi cu sprijinul şi implicarea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, cei care de fapt trebuie să aplice toate aceste programe de digitalizare, se simte că facem paşi importanţi"

Radu Dragomir, CEO Urban Scope:

Industria de Smart City devine din ce în ce mai relevantă în economia României odată cu finanţarea noilor tehnologii din fonduri europene. "Oscarul" industriei de Smart City este un eveniment aşteptat care generează sinergii la nivel naţional prin reunirea celor mai buni specialişti din cele mai active companii din industrie.

Motorul oricărei economii este "inteligenţa", înglobată în tehnologii, sisteme şi soluţii a căror viabilitate este dictată de o piaţă în plină dezvoltare. Câştigarea distincţiei de "Best Smart City Company" vine cu o responsabilitate ce ne conduce către un "upgrade" în tot ceea ce vom face în viitor.

Eduard Dumitraşcu, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC)

Ediţia 7 a galei este foarte specială pentru că vorbim despre comunităţi, vorbim despre oameni, vorbim despre digitalizare şi vorbim şi despre foarte multe proiecte care vor include în lunile următoare inteligenţa artificială. Instituţiile administraţiei centrale sunt noii noştri parteneri şi mă bucur să avem, în această seară, alături de noi, principalii actori care vor seta în următorii ani, dezvoltarea proiectelor smart city şi smart village".

La categoria Primarul anului / Mayor of the year câştigătorul este primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, cel care conform tradiţiei va prezida juriul ediţiei 8, din martie 2024.

Smart City Industry Awards este un eveniment dedicat dezvoltării oraşelor inteligente din România, în scopul de a identifica şi premia actorii implicaţi în dezvoltarea oraşelor inteligente, inclusiv reprezentanţii mediului de afaceri, ai administraţiei centrale şi locale, ai mediului academic şi ai organizaţiilor civice.

Partenerii Galei SCIA 7

Partener Principal: Urban Scope

Parteneri Platinum: Anadolu Automobil Rom, BMF Grup şi GeoData Services

Parteneri Gold: BAT România, Electrogrup, fastPark, Integrisoft, Network One Distribution, Swarco, Scope Systems, Telelink România

Parteneri Silver: Asseco România, eGovernment Solutions, Klarwin

Parteneri Bronze: Beia Internaţional, PAID, Vodafone Business

Parteneri de Tehnologie: Samsung, Graphtec, MyConnector

Parteneri Media: Phoenix Media, Euronews, Radio România Actualităţi, Bursa, Go Tech, Cocor Media Channel, Agerpres, United Media, Euromedia, IQads, Casa Verde, Klarmedia.

Un eveniment susţinut cu drag de Anchor Grup, La Fântâna, Kafune, IBS, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb