Gazprom şi OMV, memorandum de colaborare pentru proiecte pe termen lung

Companii #Energie / 18 iunie 2015

Gazprom a anunţat că E.ON, Shell şi OMV se alătură stagiilor 3 şi 4 din construcţia gazoductului Nord Stream

Grupul rus Gazprom şi OMV, din Austria, au încheiat azi, la Sankt Petersburg, un memorandum de înţelegere, neangajant, pentru colaborarea la proiecte pe termen lung în domeniul exploatării unor zăcăminte petroliere şi al construcţiei a două conducte de gaze, pe lângă actualul gazoduct Nord Stream, arată un comunicat emis de OMV.

Semnarea memorandumului a avut loc în urma unei întâlniri de lucru la Sankt Petersburg, Rusia, între preşedintele Gazprom, Alexey Miller, şi Manfred Leitner, membru în Consiliul de Administraţie al OMV.

"Părţile au convenit în memorandum să evalueze posibila participare a OMV la proiectul de dezvoltare a perimetrelor IV şi V Achimov de la zăcământul de petrol, gaze şi condensat Urengoi din Rusia, în baza unui posibil schimb de active", arată sursa.

Memorandumul se referă şi la intenţia Gazprom şi OMV de a analiza o posibilă cooperare într-un proiect de construcţie a două conducte de gaze, pe lângă gazoductul Nord Stream.

Compania rusă a mai descis să construiască gazoductul cu unii dintre cei mai mari clienţi ai săi de gaze naturale din Europa: compania anglo-olandeză Shell, germanii de la E.ON şi austriecii de la OMV, a declarat, azi, purtătorul de cuvânt al Gazprom, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că Gazprom va deţine 51% din proiect pentru construcţia stagiilor 3 şi 4 din Nord Stream.

Sistemul Nord Stream, format din două conducte paralele, are capacitatea de a transporta până la 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Vyborg, Rusia, către Europa, până în Lubmin, în Germania, trecând pe sub Marea Baltică. Acţionarii operatorului acestor conducte, Nord Stream AG, sunt Gazprom (51%), Wintershall Holding, subsidiară a BASF, E.ON, Nederlandse Gasunie şi GDF SUEZ.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. În timp ce impun austeritate și restricții în a trata cu "inamicul public #1", aflat pe același nivel de amenințare cu ISIS, nemții își văd de treabă și își asigură pentru decenii gazul pentru mașina lor industrială din Europa mai de nord. Iar în acest timp sub-Europa (aia mai de sud), mai concret, România, își închide pentru mult timp relațiile fie cu Rusia, fie cu Azerbaidjan, de dragul lui Merkel și al americanilor.

    Să însemne oare că ei (vesticii) vor avea lapte și miere, joburi, energie, iar noi vom avea câmpurile de bătălie și ostilitate? Danke schon Frau Merkel. 

    Bati campii, cu fiece postare, tovarasu" Cristi C

    Sa ma ierti ,dar nu suntem toti IDIOTI , nici sa ne gandim macar ca am putea alege intre Azerbaidjan si Germania ! 

    De ce nu intelegi ca nu mai tine manipularea ?  

    Ce sa facem cu teroristii rusi, ce in afara de a aprinde fitile oriunde n-am auzit sa faca ceva bun pentru omenirea asta... 

    Ia mai laaasa-ne cu bolsevicii dumitale ca nu tine ,tovarase, RUSII SUNT URATI si in ROMANIA si in CEHIA si in TARILE BALTICE, DE CE MAMA DRACULUI crezi dumneata ca iti putem inghiti elucubratiile promoscovite ??? 

    Tu n-ai vazut ca idolu' vostru, plagiatoru' a fost la Baku si Erdogan FACEA MISTO de putin intreband in tribune : CARE JOCURI EUROPENE ,ca eu vad europeni aicea, iar MASCARICIUL PESEDIST era in spate... 

    De ce MAMA NAIBII nu crezi ca suntem multi DE ALTA PARERE decat cea a POSTACILOR PROMOSCOVITI, ca putem fi DE PARTEA EUROPEI NORDICE, A SCANDINAVILOR SI A TUTUROR PRO -AMERCIANILOR si ne doare-n cot de propaganda moscovita ?  

    Daca ti-e asa de drag de rusi, de ce nu ne povestestesti cum e urmarit la Moscova GARI KASPAROV, bloggerul ALEX NAVALNAI sau cum echiap de hochei IAROSLAV i s-au tait fondurile , ca nu vrea sa faca propaganda Kremlinului !

    Da-o dracului de gargara proruseasca, voi tot sperati ca cineva va va citi si va lua de bun tot ce visati ? Daca nu incetati dracului sau NU REALIZATI CA AVETI O PROBLEMA LA CEREBEL TOT POSTAND AIUREA ??? Se numeste tulburare obsesiv - compulsiva !!! 

    1. Dacă ai fi deștept, ai fi de partea ta.

       

      Termină-te cu propaganda că Kasparov este victimă a sistemului. Îți citez doar atât de pe youtube. "Bill Maher to Kasparov: Shut up Garry / Wake me up when Putin takes Poland". Toată lumea a obosit de psihopatul Kasparov. Nici rușii liberali nu îl mai cred. Iar americanii râd de el. Caută clipul pe net să vezi cum râd americanii de el și de nebuniile lui. 

       

      Ești idiot, propagandistule. Tu știi care este relația noastră cu Azerbaidjan? Sau cea cu Rusia. Evident, energia. Olandezii, austriecii și nemții nu au niciun fel de problemă să extindă North Stream (cu Gazprom acționar majoritar 51%), în toiul declarațiilor belicoase, cu încă 55 bcm (adică cam cât South Streamul pe care aceiași nemțălăi și nordici ni l-au interzis nouă, sudiștilor din Europa). 

       

      Te întreb încă o dată. Știi de ce în 2009/10, România și-a propus un proiect AGRI de import de gaze din Azerbaidjan (cam 8 bcm) prin metoda lichefierii dintr-un port georgian, unde ajungea printr-o conductă din depozitele azere, în Constanța. Nu spun că proiectul era bun și ar fi costat cam 6 miliarde de $. Ne ducea la gaze mai scumpe. Asta o arată acum proiectul de LNG făcut de Lituania în Klaipeda care este mai scump decât ce se importă în Țările Baltice direct de la Gazprom. 

       

      Hai să îți spun cum se face în România de către idiotul de pe tron, Johannis. Ai semnat parteneriat strategic cu azerii în 2009. Johannis cere permisiunea unui papagal de prin Berlin și primește "nein". Prin urmare se apucă să declare despre vizita ciudată a lui Ponta, ca să se răzbune ca un idiot ce este, că "noi știm cine ne sunt prietenii". ALO, AMBASADA AZERBAIDJAN-ului, sunteți pe recepție? Dacă da, atunci să știți că Johannis a aruncat la coș parteneriatul strategic pe energie. Proiectul AGRI este terminat și nici nu vrem să vă mai cunoaștem pentru că "prietenii noștri" sunt alții, nu voi. Iar ei ne vor vinde gaz prin hubul austriac la preț "prietenesc". Johannis, ce faci tu, măi băiatule, se cheamă TRĂDAREA INTERESULUI NAȚIONAL. 

      Geo, nu mai există comuniști în Rusia decât vreo 10%, ajunși prin Parlament. Dar cretini ca tine sunt destui prin România (cam 25%) și au ajuns și prin institutiile de stat (că am impresia că așa sunt filtrați). 

      În România. Când spui "RUSII SUNT URATI si in ROMANIA", nu este adevărat decât în proporție de 31-32%, după un vechi sondaj (că altul nu există). Alți 30% îi plac. Iar restul de vreo 33% îi găsesc indiferenți.

      Tu ești în acei 30% care ar trebui să se controleze medical. 

      Și te înșeli. Ți se pare că este un occidental, gata să guverneze alături de Pussy Riot și să deschidă Rusia? Ha Ha Ha. Tu nu i-ai citit nicio pagină de blog dar îl dai exemplu pentru că așa ai citit în presa mincinoasă occidentală. Omul va fi, dacă va ajunge președinte, mai drastic decât Putin.

      Nu te uita la faptul că acuză corupția din Rusia. Uită-te la ce păreri are despre politica externă și cum vede Rusia pe plan internațional. Este un naționalist după propriile declarații (în caz că nu percepi în mod corect valoarea cuvântului, să știi că este de rău; a fi patriot este de bine, a fi naționalist este de rău). Ce vrei să îți mai spun despre el? Că este de părere că Rusia ar trebui să ocupe Belarusul și Ucraina? Îl prefer de Putin în fruntea Rusiei. Păcat că nu avem și noi un Putin român. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb