"Gedeon Richter" a construit un centru logistic de 9 milioane de dolari

N.I
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 iulie 2007

"Gedeon Richter" a construit un centru logistic de 9 milioane de dolari

Compania "Gedeon Richter România" a inaugurat, ieri, un centru logistic farmaceutic la Corunca, judeţul Mureş, în prezenţa lui Erik Bogsch, CEO Gedeon Richter, investiţia ridicîndu-se la 9 milioane de dolari. Construirea Centrului Logistic din Corunca a început în anul 2006 ca urmare a diversificării portofoliului de produse, a măririi volumului de produse determinat de creşterea vânzărilor pe piaţa românească şi de extinderea activităţii de export şi lohn, respectiv intrarea firmei pe piaţa de distribuţie. Centrul Logistic ocupă 45.000 de metri pătraţi de teren din care 13.000 metri pătraţi construiţi. Din această suprafaţă 5.200 metri pătraţi sunt ocupaţi de depozitul centrului, 360 de clădirea de birouri, restul terenului fiind ocupat de infrastructură. "Pentru realizarea acestui proiect s-au investit 9 milioane de dolari, iar prin amploarea proiectului a devenit centrul de excelenţă în distribuţie pentru Grupul Richter, oferind cea mai mare capacitate de depozitare şi cele mai moderne capabilităţi de depozitare şi procesare a produselor în vederea distribuţiei dintre cele douăsprezece depozite ale grupului existente în Româ­nia", a spus Erik Bogsch la deschiderea centrului, citat de NewsIn. Centrul Logistic va avea rol de depozitare pentru produsele Gedeon Richter România şi pentru produsele din portofoliul distribuitorului grupului.

Pe platforma din Corunca, pe lângă infrastructura de depozitare şi logistică, s-a construit şi o clădire de birouri care va găzdui departamentul de marketing al Gedeon Richter România, sediul firmei Gedeon Richter Farmacia şi sediul firmei Armedica Trading SRL. Această firmă este rezultatul extinderii afacerii grupului şi pe segmentul de retail, unde actualmente firma deţine peste 100 farmacii. Centrul Logistic de la Corunca are o capacitate de 4.000 de europaleţi, respectiv 16 milioane de unităţi comerciale, o capacitate de sortimentaţie de 9000 de produse şi deserveşte zilnic 340 de clienţi.

Gedeon Richter Plc., cu o istorie de peste 100 de ani, este una dintre cele mai mari companii producătoare de medicamente din zona est europeană. Erik Bogsch susţine că firma va intra şi pe piaţa SUA cu produse ginecologice şi anticoncepţionale, SUA fiind a doua piaţă ca mărime în cadrul grupului Richter. La contraceptive, în special cele de 24 de ore, Gedeon Richter este pe locul 3 mondial. Anumite produse generice ginecologice fabricate la Tg Mureş vor ajunge pe piaţa SUA. 80% din produsele întregii companii sunt pentru export. Vânzările au atins în 2006 cifra de un miliard de dolari.

În anul 1996 Gedeon Richter deschide reprezentanţa sa pe piaţa românească, iar în anul 1998 achiziţionează al cincilea producător de medicamente din ţară, după volumul de producţie, Armedica S.A., pe care-l integrează în grup la sfârşitul anului 2003, dându-i numele de Gedeon Richter România S.A.

În anul 2006 grupul se lansează pe piaţa distribuţiei de medicamente prin achiziţia unor distribuitori locali. Pe piaţa de distribuţie firma DITA, aflată în portofoliul GRR, ocupă poziţia 9 cu o cotă de piaţă de 3,57%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb