Gedeon Richter vinde operaţiunile sale de distribuţie şi retail farmaceutic din România către Dr.Max

V.G.
Companii / 21 octombrie 2022

Gedeon Richter vinde operaţiunile sale de distribuţie şi retail farmaceutic din România către Dr.Max

Gedeon Richter Plc. ("Richter") şi Dr. Max BDC, s.r.o. ("Dr.Max Group") au anunţat astăzi prin intermediul Bursei de Valori Budapesta (Budapest Stock Exchange (BSE) faptul că subsidiara indirectă a lui Richter, Armedica Trading S.R.L. a semnat un contract de vânzare de acţiuni pentru a transfera operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic ale Grupului Richter din România (Pharmafarm S.A. şi, respectiv, Gedeon Richter Farmacia S.A.) către Mediplus Exim S.R.L. ("Mediplus"), o subsidiară a A&D Pharma, parte din Dr.Max Group. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea aprobărilor din partea Consiliului Concurenţei din România.

"Acest acord urmează cesionarea unor afaceri similare non-core din Republica Moldova de anul trecut şi îşi sporeşte în continuare concentrarea strategică asupra activităţilor de bază. Protecţia susţinută a marjelor ridicate, obţinute de afacerea noastră farmaceutică înalt specializată pe acest segment este de o importanţă capitală pentru managementul Richter", a declarat Gabor Orban, CEO al Richter.

"Achiziţionarea operaţiunilor de retail şi en-gros farmaceutic ale Grupului Richter din România marchează un alt pas mare în extinderea Dr.Max Group pe Piaţa din România şi mai departe ne consolidează poziţia printre principalele lanţuri de farmacii din Europa", a declarat Leonardo Ferrandino, CEO Dr.Max Group.

"Datorită acestei tranzacţii, ne vom consolida poziţia atât în ​​retail, cât şi pe piaţa en-gros. Datorită unei suprapuneri foarte limitate cu lanţul nostru de vânzare cu amănuntul, achiziţia avută în vedere ne va permite să acoperim câteva puncte albe din grila noastră şi să oferim servicii mai convenabile şi portofoliu larg de produse pentru pacienţii noştri, în locaţii în care suntem deja prezenţi. Prin urmare, tranzacţia se încadrează perfect în strategia noastră", adaugă Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb