Generali Group, profit net de 682 milioane de euro, în primele trei luni

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 14 mai 2015

Generali Group a avut, în primul trimestru, un profit net de 682 milioane de euro, în creştere cu 3,3%, faţă de perioada similară a anului trecut, iar fără efectul unic al operaţiunilor discontinue, profitul net ar fi avut o creştere de 10%.

Alberto Minali, CFO Generali Group, a declarat: "Am încheiat primul trimestru cu rezultate satisfăcătoare pentru ambele segmente, atât la nivelul veniturilor din prime, cât şi al profitabilităţii. Aceste rezultate demonstrează eficienţa iniţiativelor adoptate în procesul de redresare, pe care am încheiat-o cu 1 an mai devreme. Am îmbunătăţit calitatea ofertei noastre de produse generând valoare adăugată clientului şi am restructurat portofoliul Grupului, acolo unde era necesar, ajutând la concentrarea business-ului pe liniile cheie ale Grupului. Pe această fundaţie solidă ne pregătim să prezentăm priorităţile viitoarei strategii Generali, pe 27 mai".

Generali a încheiat primul trimestru cu un rezultat operaţional în creştere cu 6%, de 1,3 miliarde euro, cel mai bun trimestru din ultimii 7 ani.

Grupul a înregistrat o creştere importantă de 8,3% a primelor totale care au fost de 20,1 miliarde euro. Businessul de asigurări de viaţă a fost motorul principal (+12,7%), cu creşteri impresionante în toate pieţele principale - Italia (+30,9%), Franţa (+13.3%), Germania (+9%) şi CEE (+6,5) - generate de performanţa excelentă a poliţelor unit-linked (+24,6%). Veniturile din prime pe segmentul de asigurări generale (PC&C) au fost constante - 6,5 miliarde euro, cu o performanţă pozitivă a linilor non-auto.

Segmentul de asigurări de viaţă a fost motorul principal al performanţei operaţionale, cu un rezultat operaţional de 823 milioane de euro, în creştere cu 8,2%, datorită profitabilităţii veniturilor din prime şi a unui management de investiţii excellent.

New business-ul, în termeni de APE, a crescut cu 9,8%, ajungând la 1,429 miliarde euro, generat de o excelenţă dezvoltarea a produselor unit-linked, de 39,8%, şi o creştere de 27,8% a produselor de protecţie

Pe segmentul de asigurări generale, rezultatul operaţional a fost de 505 milioane de euro (-4,6%), impactat de evenimentele catastrofale din Italia şi Europa Centrală, de aproximativ 70 de milioane de euro. Cu toate acestea, rata combinată a ajuns la 93,3%.

Performanţa pieţelor financiare în primul trimestru i-a permis Grupului consolidarea poziţiei de capital, cu o rată Solvency I de 168%, cu 12 pp mai mare. Ţinând cont de vânzarea BSI, rata pro-formă ratio a ajuns la 177%.

Valoarea capitalurilor proprii ale acţionarilor Grupului a crescut la 26,1 miliarde euro (+12,5%), de la 23,2 miliarde euro la 31 decembrie 2014, beneficiind de rezultatele pozitive şi trendurile favorabile pieţelor financiare din această perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb