Generalul Daniel Petrescu este noul şef al Statului Major al Apărării

I.L.
Miscellanea / 1 decembrie 2019

Înmânarea drapelului de către preşedintele Klaus Iohannis, noului şef al Statului Major al Apărării, Generalul Luca Daniel Petrescu. (sursa: defense.ro)

Înmânarea drapelului de către preşedintele Klaus Iohannis, noului şef al Statului Major al Apărării, Generalul Luca Daniel Petrescu. (sursa: defense.ro)

Generalul Luca Daniel Petrescu a fost învestit, duminică, de preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, iar prima resposabilitate a acestuia este de a păstra procentul de 2% din PIB alocat Apărării, potrivit hotnews.ro.

Acesta i-a spus generalului Petrescu faptul că procentul de 2% din PIB alocat Apărării trebuie să asigure o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi condiţiile necesare derulării unor exerciţii complexe, în concordanţă cu realitatea mediului strategic de securitate.

Klaus Iohannis a afirmat, în cursul ceremoniei de investire: "Domnule general-locotenent Petrescu, preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO. Subliniez faptul că trebuie să acţionaţi cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi", potrivit sursei menţionate.

Şeful statului i-a mulţumit fostului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, pentru activitatea sa. Ciucă a fost mutat în funcţia de ministru al Apărări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Presedintele Romaniei Klaus Iohannis incalca Constitutia .Constitutia spune ca Parlamentul este organul reprezentativ a poporului roman si este unica autoritate legiuitoare a tarii .aici spunem ca presedintele incalca articolul 61 alin 1) si articolul 63 alin 1) unde se spune ca nu poate investi un membru al armatei.Ca sa fie seful statului Major al Apararii trebuie sa mearga la audieri in comisia de aparare.Presedintele Iohannis va fi acuzat de inalta tradare si suspendat,Ceea ce a facut va fi retinut la aeroport si arestat.

    1. Mă nu cumva ai citit o carte de povesti în loc de constituție!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb