Geoană: Andronescu se bucură de sprijinul nostru

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2009

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, că ministrul Ecaterina Andronescu se bucură de întregul său sprijin pentru a continua investigaţia la Universitatea ""Spiru Haret"".

Conform spuselor sale, "acest adevărat Caritas al diplomelor" trebuie să înceteze.

"Doamna minis­tru Andronescu are întreg sprijinul meu pentru a continua extrem de energic tot ce înseamnă anchetă pentru aflarea întregului adevăr la această universitate (n.r, ""Spiru Haret"")", a declarat liderul PSD, Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Geoană a subliniat, însă, că studenţii şi familiile celor care au intrat de bună credinţă în acest sis­tem de educaţie, "nesancţionat prin complicitate vinovată a miniştrilor Educaţiei din perioada 2001-2008, nu trebuie să fie penalizaţi.

"Consider, ca opinie personală, că diplomele acestora trebuie considerate legale, cu excepţia situaţiilor punctuale, în care se poate dovedi o eventuală ilegalitate", a spus Geoană.

La rândul său, şeful statului, Traian Băsescu, a declarat, ieri, că situaţia creată la Universitatea "Spiru Haret" reprezintă un blocaj.

Şeful statului a explicat: "Ceea ce se întâmplă acum am semnalat frecvent. Acum este un blocaj, o luptă între cei ce vor să diminueze importanţa învăţământului privat, iar, pe alocuri, este o luptă pentru blocarea procesului de modernizare dusă de lideri şi minister. Sper ca Guvernul să ia taurul de coarne. Nu ştiu dacă o va face în interiorul alianţei, dar ce vedem este rezultatul unor lupte, al unor interese ale învăţământului de stat în detrimentul celui privat. Iar ce vedem din ceea ce nu ne place este caracteristic şi învăţământului de stat în mod egal".

Şeful statului a amintit că membrii comisiei prezidenţiale de specialitate au elaborat propuneri privind reglementarea sistemului de învăţământ, iar el, personal, de-a lungul timpului, a făcut remarci referitoare la eliberarea diplomelor pe bandă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb