Geoană vrea să candideze la preşedinţia PSD

Valentin Busuioc
Politică / 22 ianuarie 2015

Senatorul Mircea Geoană a anunţat, ieri seară, într-un interviu pentru presă, că intenţionează să participe la congresul PSD cu o platformă politică prin care să schimbe actuala conducere a formaţiunii.

Geoană a spus că va fi "fizic prezent" la eveniment, calificând excluderea sa, de la sfârşitul lunii noiembrie, drept "nulă de drept".

Politicianul a declarat: "Voi propune partidului un proiect politic pentru România dintr-o perspectivă de stânga autentică. PSD este într-o situaţie critică. Voi propune o platformă pentru congresul PSD şi voi aduna foarte mulţi colegi şi colege şi sunt convins că vom avea câştig de cauză. Vreau să ajungem în congres, să fiu acolo şi fizic, şi voi candida alături de alţi colegi, dar nu este scopul în viaţă să fiu preşedinte pe viaţă la PSD sau la noul PSD. Da, voi fi la congres".

Fostul preşedinte al Senatului a mai spus că "nu poţi să închizi uşa la 400.000 de membri de partid", în condiţiile în care congresul PSD este forul suprem, unde se decide orice.

Mircea Geoană a punctat că liberalii au dat semnale privind necesitatea schimbării actualei majorităţi guvernamentale: "Ofer PSD o guvernare solidă alături de PNL până în 2020. (...) Moţiunea de cenzură nu merge nimeni blând, sunt suficienţi să avem masă critică, dar eu nu vreau să fiu un nou Gabriel Oprea sau Tăriceanu. Eu nu mă duc cu soluţii mediocre, să fiu un petec la sacul mare al PNL, dacă preşedintele este dispus să facă o mare coaliţie de tip german. Eu vă spun că nu este vorba de 30-40-50 de parlamentari, ci o parte importantă a actualei majorităţi".

Pe de altă parte, Geoană nu s-a arătat de acord cu afirmaţiile lui Marian Vanghelie, care a făcut apel la membrii PSD să picheteze sediul central al partidului, ca să-l schimbe din fruntea formaţiunii pe Victor Ponta.

"Au venit la mine foarte mulţi colegi de partid, eu le-am spus: < PSD nu este Bastilia >. Vanghelie propunea să vină oamenii la partid. Congresul se cucereşte democratic, nu se cucereşte cu oameni în stradă. (...) Vanghelie trebuie să îşi schimbe modul de a face politică şi să accepte chiar şi un cod de conduită politică", a mai arătat Geoană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Primirea lui VANGHELIEsi lui GEOANA la Congres ar stirbi foarte mult prestigiul P.S.D-ului in randul simpatizantilor acestui partid.

    ....Eu vă spun că nu este vorba de 30-40-50 de parlamentari, ci o parte importantă a actualei majorităţi"..... 

    O fi vorba de "majoritatea zdrobitoare" de care ne mai vorbea dumnealui? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb