În sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii lipseşte consultanţa fiscală practică, potrivit lui George Brezoi, secretar de stat la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT).
Domnia sa precizează că excepţie fac microîntreprinderile, unde nu este posibil din punct de vedere financiar.
"În general, oamenii de afaceri fac greşeala să se întrebe ce face statul pentru ei. Statul creează o serie de instrumente spre care trebuie să se îndrepte antreprenorii. Ar trebui să schimbăm această paradigmă şi oamenii de afaceri să se întrebe ce pot lua ei de la stat. Sunt 45 de scheme de ajutor de stat, la care se adaugă finanţările europene. Mai mult aplomb în ceea ce priveşte consultanţa fiscală ar avea rezultate pozitive asupra dezvoltării companiilor", a declarat, ieri, George Brezoi, citat de Agerpres.
Oficialul a precizat că departamentul pe care îl reprezintă are şapte programe şi opt proiecte structurate pe educaţie antreprenorială, pe start-up-uri, pe SRL-D-uri: "Pe aceste programe avem multe exemple de bună practică; şi-au deschis mai multe puncte de lucru, au angajat mai mulţi oameni. Există, însă, şi oameni care vin şi spun că dacă le dăm, prin aceste programe, 10.000 de euro e prea puţin. Mai există oameni care intră în birou şi spun că vor să îşi facă o firmă şi ne întreabă pe noi ce merge. Un alt program important este Start, unde finanţarea este de până la 100.000 de lei, reprezentând 80% finanţare nerambursabilă. Un nou proiect este Start-up România, unde finanţarea merge până la 25.000 de euro, 100% nerambursabil, care are o primă parte de formare antreprenorială".