Germania susţine o iniţiativă condusă de Franţa pentru reglementarea bitcoin la nivel global

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 decembrie 2017

Germania susţine o iniţiativă condusă de Franţa pentru reglementarea bitcoin la nivel global

Germania s-a alăturat unei iniţiative a mai multor guverne europene, condusă de Franţa, pentru reglementarea bitcoin la nivel global, pe fondul îngrijorării în creştere că cea mai populară monedă virtuală este folosită pentru spălare de bani, trafic de droguri şi terorism, transmite Bloomberg.

Ministrul german de Finanţe a salutat o propunere a ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire, de a cere omologilor săi din G20 să ia în considerare introducerea unor reglementări comune pentru bitcoin, conform news.ro. Îngrijorările sunt împărtăşite şi de guvernul italian, care este la rândul său deschis pentru discutarea unor reglementări, în timp ce Uniunea Europeană va introduce reguli susţinute de Marea Britanie pentru bitcoin.

"Este justificat să discutăm riscurile speculative ale monedelor virtuale şi impactul acestora asupra sistemului financiar, la nivel internaţional. Următoarea reuniune a miniştrilor de Finanţe şi a reprezentanţilor băncilor centrale din G20 ar fi o oportunitate bună pentru a face acest lucru", se arată într-un răspuns trimis pe email de Ministerul german de Finanţe.

Îngrijorarea tot mai mare din Europa survine în timp ce bitcoin a obţinut o recunoaştere mai mare odată cu lansarea, duminică, a tranzacţiilor cu contracte futures pentru bitcoin la bursa operată de grupul CME. În urmă cu o săptămână, bursa concurentă operată de Cboe Global Markets a introdus contracte futures similare.

Bitcoin a fost creată în 2008, în urma crizei financiare mondiale, ca alternativă la bănci şi monedele emise de guverne.

Bitcoin a atins luni un nou nivel record, de 20.000 de dolari.

Parlamentarii europeni şi reprezentanţii statelor membre au convenit vineri o revizuire a legislaţiei pentru combaterea spălării banilor, care a fost extinsă la firme care deţin, stochează şi transferă monede virtuale, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Aceste companii vor fi obligate să identifice clienţii şi să raporteze orice activitate suspectă.

Doi laureaţi ai premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz şi Robert J. Shiller, au denunţat luna trecută bitcoin, primul afirmând că ar trebui interzisă, pentru că nu are un rol util societăţii, în timp ce cel de-al doilea a spus că atracţia pentru moneda virtuală seamănă cu cea a unui film cu mistere, care atrage oamenii care vor să ocolească sistemul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb