GfK România:Românii au mai mult încredere în manageri decât vest-europenii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 13 august 2008

Aproape jumătate din români au încredere în managerii de mari companii, proporţie mult mai ridicată decât a vest-europenilor, unde doar puţin peste un sfert dintre cetăţeni au o părere bună despre aceştia, potrivit unui studiu realizat de GfK Custom Research, transmis, ieri, de GfK România.

Astfel, 46% din respondenţii din România au încredere în managerii marilor companii, mult peste media respondenţilor din ţările Europei de Vest, de 28%, însă se află uşor sub media statelor din Europa Centrală şi de Est, de 52%.

Imaginea managerilor este în mare parte negativă în Europa Occidentală, doar în trei state - Spania, Portugalia şi Suedia - managerii bucurându-se de apreciere din partea a cel puţin 40% din populaţie, potrivit studiului publicat de GfK România.

În Germania, şefii marilor companii au parte de un nivel scăzut de încredere, şi anume de 15%.

GfK Trust Index evidenţiază că doar 25% din participanţii ruşi la studiul desfăşurat în martie - aprilie 2008 au încredere în conducătorii marilor companii din această ţară, în timp ce în SUA "aproximativ o treime din subiecţi a considerat că poate avea încredere în manageri".

Prin urmare, pe ansamblu, acest grup profesional este pe locul 18 într-un clasament privind 20 de meserii care se bucură de încredere din partea populaţiei, realizat de GfK, pe ultimele locuri fiind publicitarii şi politicienii.

Pe de altă parte, cei peste 19.750 de respondenţi din 19 ţări europene şi Statele Unite îi apreciază cel mai mult pe pompieri, doctori, profesori, poliţişti, militari şi poştaşi.

Raportul GfK a avut în vedere încrederea în următoarele profesii: doctori, bancheri, funcţionari din sectorul public, preoţi, pompieri, brokeri, ziarişti, profesori, manageri de corporaţii, cercetători de piaţă, militari, politicieni, poliţişti, poştaşi, avocaţi, judecători, lucrătorii din organizaţii de mediu, cei din organizaţiile de caritate şi publicitarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb