Actualizare Tribunalul din Tokyo nu-i permite lui Carlos Ghosn să participe la şedinţa Consiliului de Administraţie al Nissan
Tribunalul din Tokyo a decis, astăzi, să nu-i permită fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, să participe la şedinţa Consiliului de Administraţie al producătorului auto nipon, transmit DPA, Reuters şi Kyodo.
Avocaţii lui Ghosn au anunţat că vor face apel la decizia tribunalului.
----
Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, eliberat miercuri din închisoare, după ce a depus cauţiunea în valoare de un miliard de yeni (nouă milioane de dolari), solicită aprobarea Tribunalului din Tokyo pentru a participa la şedinţa Consiliului de Administraţie al producătorului auto nipon, transmit DPA, Reuters şi Kyodo.
Tribunalul din Tokyo ar urma să decidă, astăzi, dacă-i va permite lui Ghosn să ia parte la reuniunea Board-ului Nissan, programată mâine, a anunţat agenţia niponă de presă Kyodo, citându-i pe avocaţii fostului şef al companiei din Japonia.
Ghosn ar avea pentru prima dată, mâine, ocazia să vorbească cu colegii săi, după ce a fost arestat în noiembrie şi acuzat de încălcare a legislaţiei financiare şi abuz de încredere.
Săptămâna trecută, avocaţii au dat asigurări că fostul preşedinte al Nissan, Renault şi Mitsubishi va rămâne în Tokyo, îşi va preda paşaportul şi va fi de acord cu o supraveghere extinsă.
La intrările şi la ieşirile din reşedinţa sa vor fi camere de luat vederi, iar Ghosn nu-şi va putea folosi telefonul mobil, nu va putea accesa internetul, nu va putea trimite sau primi SMS-uri. Nu are voie să comunice cu părţile implicate în proces şi nu poate avea acces la computer decât din biroul avocatului său. Dar Ghosn va putea lua parte la reuniunile board-ului Nissan, unde a rămas director, dacă tribunalul aprobă solicitarea.
O adunare extraordinară a acţionarilor Nissan care l-ar putea exclude pe Ghosn din board-ul companiei este programată în 8 aprilie, iar preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, ar putea fi numit în locul său.
Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost pus, în 19 noiembrie, sub acuzare în Japonia, pentru că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 - 2015.