Investitorii s-au concentrat pe creşterea rapidă a ratelor dobânzii de către Rezerva Federală în acest an, dar există un alt risc la orizont conform companiei de investiţii Glenmede, care sugerează reducerea expunerii pe acţiuni, scrie Business Insider.
În septembrie, banca centrală americană îşi va intensifica ritmul reducerii bilanţului, până la cel mult 95 de miliarde de dolari pe lună, mişcare menită să inverseze măsurile de susţinere implementate de către Fed începând din martie 2020, când ceea ce era pe atunci epidemia Covid se răspândea rapid în întreaga lume.
Jason Pride, director de investiţii al Glenmede, a spus: "Asemenea operaţiuni ar trebui să retragă lichidităţi din sistemul financiar iar impactul, ce vine peste campania agresivă de majorare a ratelor de către Fed, este greu de măsurat".
Rezerva Federală a început să-şi reducă deţinerile de titluri de trezorerie în luna mai, inclusiv datorii pe termen scurt şi titluri garantate cu ipoteci, dar în curând ritmul va accelera. După izbucnirea Covid-19, bilanţul Fed-ului s-a dublat până la 8,9 trilioane de dolari, pe măsură ce banca centrală americană a introdus lichiditate în sistemul financiar pentru a amortiza şocul provocat de pandemie economiei.
Fluxul de bani a ajutat cea mai mare economie a lumii să se recupereze din criza pandemică, dar a şi propulsat inflaţia la un nivel nemaiîntâlnit de patru decenii. Acum, pe măsură ce Fed-ul îşi accelerează reducerea bilanţului, banca este pe cale să opereze a cincea creştere a ratei dobânzii din acest an, la întâlnirea sa din septembrie.
"Ritmul accelerat al majorării ratelor dobânzilor apropie rapid politica monetară de pragul neutru şi apoi către un nivel care ar trebui să frâneze economia. În lumina tendinţelor de recesiune şi a evaluărilor încă ridicate, investitorii ar trebui să continue să reducă riscul de piaţă (n.r. dat de deţinerile de acţiuni)", a spus Pride.
În opinia sa acţiunile americane, după raliul de la minimele din iunie, au revenit la niveluri ce înglobează deja prime semnificative faţă de valoarea lor justă.
Pirde spune că tot mai multe date par să ofere dovezi ale unei încetiniri economice, cu toate că au existat semnale mixte, inclusiv o scădere a vânzărilor de case noi, care ar trebui să atenueze presiunile inflaţioniste.
Directorul de la Glenmede, firmă ce gestionează active de 45 miliarde de dolari, a punctat că analiştii au redus semnificativ setimările privind câştigurile pe acţiune pentru anul viitor ale companiilor din indicele S&P 500. Luna trecută, estimările scăzuseră la circa 244 de dolari pe titlu, de la 252 de dolari pe titlu la începutul sezonului de raportări pentru al doilea trimestru.
Săptămâna trecută Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale, a declarat că gospodăriile americane vor resimţi o "anumită durere" pe măsură ce banca centrală va majora ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia. În iulie, inflaţia în SUA a fost de 8,5%, cu mult peste ţinta Fed-ului pe termen lung de 2%. În al doilea trimestru, PIB-ul Statelor Unite s-a contractat cu 0,6%, după o scădere cu 0,9% în primul trimestru.
În prezent rata de referinţă a dobânzii Fed-ului este situată în intervalul 2,25% - 2,5%, conform Business Insider.
1. deci
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2022, 09:58)
de ce sa reduc cand pot sa suplimentez pe o piata oversold? am multe ordine in asteptare, de mult timp, vindeti ca io iau
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Begginner în data de 31.08.2022, 10:26)
Cum cumperi in asteptare pe ce platforma?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de STATY în data de 31.08.2022, 10:30)
DUMNEATA D-LE , CHIAR GANDESTI CA UN CAPITALIST !!! BRAVO !!! NU SANT MULTI IN TARA ASTA , MAI BINE ZIS IN PIATA DE CAPITAL ROMANEASCA , CARE SA JUDECE ASA !!! SI O SPUN EU , UN AMARAT SIMPLU , CARE LA SFARSITUL LUNII FEBRUARIE 2009 , MAI AVEA UN REST DE 13 % DIN PORTOFOLIUL CU CARE MA MANDREAM !!! AM MERS MAI DEPARTE PAS CU PAS , PIC CU PIC , IN CONTINUARE !!! AVEAM INIMA CAT O GAMALIE DE AC DE SUPARARE INTERIOARA , DAR AM INTELES CA ASTA E DE FAPT CAPITALISMUL !!! FAPTELE MELE , JUDECATILE MELE , GRESELILE MELE , AM PLATIT PENTRU ELE !!! NU-I NIMIC !!! ASTA ESTE !!! STII VORBA AIA : AI REUSIT ??? CONTIUNA !!! N-AI REUSIT ??? CONTINUA !!!!!!!!!!
1.3. Foarte simplu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2022, 11:54)
Orice platforma de tranzactionare de la orice broker iti ofera 2 optiuni de cumparare: la piata (adica cumperi automat la pretul din acel moment) sau plasezi Ordin de cumparare in asteptare (adica setezi tu un nivel de pret mai jos decat cel din piata si astepti sa scada pretul pana la nivelul tau, atunci se executa ordinul de cumparare in asteptare).
Bafta!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Asist în data de 31.08.2022, 13:35)
Sa nu cumperi la jumătatea scăderii ????
1.5. NIMENI (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de cel de la opinia nr 1 în data de 31.08.2022, 15:07)
nu stie cand este jumatatea scaderii, iar cel care iti spune ca stie te minte. Ordinele mele de care vorbeam sunt in asteptare in cascada, adica in trepte
1.6. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de Protaru în data de 31.08.2022, 17:08)
Cumperi in trepte si apoi vinzi in trepte, asa abia atingi breakeven point-ul.
1.7. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de Protaru în data de 31.08.2022, 17:17)
Cand se rupe scara, se rup si treptele, si picioarele celor care stau cocotati pe ea.
Acumularea "in trepte" se face pe trend ascendent, nu descendent.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2022, 13:36)
La 45 de miliarde de dolari Glenmede e o companie mica, comparativ cu cele din SUA.
Peste tot doar interese sau da cineva sfaturi dezinteresat???
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2022, 14:17)
Plina lumea de "specialiști"...ca sa cumpere ei ieftin !
Sunt acțiuni foarte scumpe, exemplu AMZN sau TSLA, dar sunt și foarte bune de cumpărat exemplu F sau SNP.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2022, 22:46)
acțiuni foarte scumpe, exemplu teraplast și medlife