"Globalworth" obţine certificarea BREEAM Excellent pentru clădirea Gara Herăstrău

Jose Fierro
Companii #Construcţii / 19 decembrie 2016

"Globalworth" obţine certificarea BREEAM Excellent pentru clădirea Gara Herăstrău

"Globalworth", companie de investiţii imobiliare axată pe oportunităţi de investiţii în Europa Centrală şi de Sud-Est, cu precădere în România, a obţinut recent certificarea BREEAM Excellent pentru Gara Herăstrău, clădirea de birouri cu o suprafaţă de 12.100 metri pătraţi dezvoltată de companie în nordul Bucureştiului.

"Gara Herăstrău" este o clădire de birouri de clasa A, situată în partea de nord a Bucureştiului, pe strada cu acelaşi nume. Construcţia a fost finalizată în anul 2016, fiind unul dintre cele 4 proiecte de referinţă deţinute de companie în zona Floreasca-Barbu Văcărescu din Bucureşti: Gara Herăstrău este adiacentă clădirilor Green Court A şi B, achiziţionate de "Globalworth" în trimestrul doi, respectiv trimestrul patru al anului 2015.

Dimitris Pergamalis, şeful departamentului de contrucţii şi dezvoltare din cadrul "Globalworth Real Estate Investments" a declarat: "Angajamentul «Globalworth» de a investi în proprietăţi de top, ce corespund celor mai înalte standarde de calitate a construcţiei, de protejare a mediului şi de eficienţă energetică, este validat încă o dată prin clădirea de birouri Gara Herăstrău, proiectul de clasă A construit de către Globalworth prin integrarea principiilor de dezvoltare sustenabilă, ceea ce a condus la obţinerea certificatului BREEAM Excellent. Gara Herăstrău este a şaptea proprietate din portofoliul nostru care obţine certificarea verde şi suntem cu atât mai mândri cu cât acest proiect a fost dezvoltat de noi.

La «Globalworth», credem că cea mai bună modalitate prin care să oferim înapoi comunităţii locale, investitorilor, chiriaşilor, partenerilor sau angajaţilor ce lucrează în clădirile noastre sau locuiesc în apropierea acestora, este prin construirea de proprietăţi «verzi», mai prietenoase cu mediul. În acest scop, obţinerea unui certificat internaţional precum BREEAM reprezintă cea mai bună dovadă a calităţii unei dezvoltări în piaţa de azi".

În vederea certificării, echipa de consultanţi a furnizat servicii de definire a strategiei de evaluare şi certificare BREEAM, precum şi asistenţă în vederea proiectării sustenabile (servicii de modelare termică şi energetică, evaluări de tip Life Cycle Assessment & Costing, studii de fezabilitate privind utilizarea surselor de energie regenerabilă, servicii de ecologie, dar şi soluţii pentru îmbunătăţirea acusticii şi iluminatului proprietăţii).

Răzvan Nica, Managing Director la "BuildGreen România", a afirmat: "Sunt încântat că «Globalworth» ne-a ales ca partener în designul, dezvoltarea şi management-ul sustenabil al proiectului Gara Herăstrău. Prin această decizie, «Globalworth» îşi menţine poziţia fruntaşă pe piaţă, prin integrarea flerului în investiţii cu viziunea de dezvoltare sustenabilă. Gara Herăstrău este o nouă clădire de top ce va oferi viitorilor chiriaşi certitudinea unui mediu calitativ, caracterizat prin design inovator, tehnologie de ultimă generaţie şi un nivel superior al eficienţei spaţiului".

Gara Herăstrău a obţinut calificativul Excellent conform regulilor de sustenabilitate BREEAM Europe 2009, şi se clasează în topul celor mai "verzi" 10 clădiri din Bucureşti.

Oana Stamatin, evaluator BREEAM, Associate Director în cadrul departamentului Real Estate Management Services al "Colliers International" a spus: "Certificările verzi au devenit o condiţie obligatorie pentru dezvoltatorii profesionişti, pe măsură de piaţa a intrat într-o nouă fază a dezvoltării sustenabile. Unul dintre liderii de pe piaţă, Globalworth, setează noi standarde în ce priveşte clădirile de birouri şi suntem bucuroşi să fim parteneri pentru încă un astfel de proiect. Cu Gara Herăstrău, Colliers International a atins pragul de 585,000 mp suprafaţă construită totală asistată în vederea certificării verzi, atât prin metoda LEED, cât şi BREEAM".

Fondată în 2010, "BuildGreen" este o companie din ţara noastră care a oferit servicii de consultanţă pentru dezvoltarea sustenabilă în plan local şi, până în prezent, s-a consacrat drept lider al pieţei. "BuildGreen" oferă servicii de consultanţă pentru design-ul, dezvoltarea şi certificarea clădirilor sustenabile, de la certificări BREEAM şi LEED până la modelare energetică, analize de tip LLC şi LCA (life cycle assessment) sau suport în proiectarea clădirilor sustenabile.

"BuildGreen" a certificat aproximativ 60 clădiri până în prezent şi a obţinut cel mai ridicat nivel de certificare pentru o clădire din România (BREEAM Excellent). Toate certificările au înregistrat un nivel minim BREEAM Very Good / LEED Gold, iar 25% dintre proprietăţile certificate au fost atestate cu niveluri superioare de sustenabilitate (Excellent).

În prezent, compania administrează peste 20 de proiecte de certificare din România şi opt proiecte din alte ţări din Europa de Sud-Est. Până la sfârşitul anului 2016, portofoliul "BuildGreen" a atins 2 milioane de metri părtaţi de suprafaţă certificată verde.

Colliers International este o companie de real estate din ţara noastră, cu profesionişti acreditaţi pentru a oferi servicii de consultanţă în vederea obţinerii certificărilor verzi, după înfiinţarea acestui serviciu în 2011. Colliers oferă consultanţă atât pentru certificarea LEED, cât şi BREEAM, cu scopul de a îmbunătăţi performanţa şi sustenabilitatea clădirilor existente, dar şi ale celor în curs de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb