Gradul de ocupare al Winmarkt a fost, anul trecut, de 94,4%

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2016

Gradul de ocupare al Winmarkt a fost, anul trecut, de 94,4%

Reţeaua de centre comerciale Winmarkt, achiziţionată în martie 2008 de Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), companie italiană listată la Bursa din Milano, a înregistrat, anul trecut, venituri nete din chirii de 8,7 milioane de euro (+4,5% comparativ cu 2014), un EBITDA de 5,9 milioane de euro (+4% comparativ cu 2014), un profit net de 1,1 milioane de euro.

Gradul de ocupare al Winmarkt a fost, anul trecut, de 94,4% (în creştere faţă de 86,1% în 2014), traficul ajungând la 30,5 milioane de vizitatori (+2,2% comparativ cu 2014).

Carlo Barban, Chief Executive Officer Winmarkt, a declarat: "În 2015 am înregistrat rezultate satisfăcătoare, atât din punct de vedere operaţional, cât şi economic. Aşteptările noastre privind creşterea performanţelor au fost confirmate încă din primul trimestru al anului 2015, creştere susţinută şi de trendurile macroeconomice pozitive şi trendurile pieţei (PIB +3,6%, consumul +5%), ceea ce ne-a permis să atingem obiective importante, confirmând valoarea strategiei noastre de consolidare a business-ului pe termen mediu (...) Privind către viitor şi luând în considerare perspectivele pozitive ale pieţei locale în 2016 (PIB +4%, consumul +6%), dar şi interesul manifestat de retailerii internaţionali şi naţionali pentru Winmarkt, am aşteptări pozitive pentru dezvoltarea şi creşterea portofoliului nostru".

Marius Ionescu, Commercial Manager Winmarkt, a menţionat: "Pe parcursul anului 2015 am reuşit să identificăm retaileri care să definitiveze un mix echilibrat de domenii de activitate, pe măsură ce am atins un grad de ocupare de 100% în majoritatrea centrelor noastre comerciale, fiind întotdeauna concentraţi pe cererea locală, pentru fiecare oraş în parte. Pentru etajele superioare am iniţiat decizia strategică de a introduce spaţii de birouri, Winmarkt Galaţi fiind primul centru comercial în care am închiriat 1.500 mp pentru compania CGS. Per ansamblu, 2015 a fost un an bun pentru Winmarkt, în care am semnat 181 de contracte noi şi am reînnoit alte 285".

Activitatea de investiţii a continuat intensiv în 2015, finalizându-se proiecte în valoare de peste 4 milioane de euro, care au vizat în special integrarea brandurilor internaţionale, îmbunătăţirea mixului de chiriaşi şi a ofertei de retail (deschiderea celui de-al 5-lea magazin H&M din reţeaua Winmarkt, la Tulcea, şi 6 noi magazine PEPCO), precum şi modernizarea faţadei şi a zonei perimetrale ale centrului comercial din Ploieşti.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a reînnoit oficial Consiliul de Administraţie, după cum urmează: Daniele Cabuli (COO IGD) - preşedintele Consiliului de Administraţie Win Magazin, Carlo Barban - CEO Win Magazin şi Managing Director Winmarkt Management, Roberto Zoia (Asset Management&Development Director IGD) - director Win Magazin.

Achiziţionată în 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt are în proprietate 14 centre comerciale şi o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecăruia dintre cele 13 oraşe: Alexandria, Bistriţa, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galaţi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda şi Vaslui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb