Grecia intră în cursa expediţiilor spaţiale

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 martie 2017

Nikos Pappas, ministrul politicii digitale, telecomunicaţiilor şi media din Grecia, a anunţat, recent, că ţara elenă doreşte să intre în cursa expediţiilor spaţiale, informează Bloomberg.

Prezent la evenimentul Mobile World Congress, desfăşurat zilele trecute la Barcelona, Nikos Pappas a spus că lansarea unei agenţii spaţiale face parte din planul guvernului elen de a stopa exodul de creiere al ţării.

De la începutul crizei economice, în 2008, Banca Centrală a Greciei a estimat că aproximativ 427.000 de cetăţeni educaţi au părăsit ţara.

În acest context, Pappas a declarat că noua agenţie "va crea numeroase noi locuri de muncă, oferind oportunităţi pentru oamenii de ştiinţă greci să rămână sau să vin înapoi în ţară". Domnia sa a adăugat: "Grecia este una dintre puţinele ţări europene căreia i-a lipsit o agenţie spaţială (...) Agenţia spaţială greacă va coordona instituţiile publice şi private în scopul unei bune utilizări a capacităţilor ţării în sectorul aplicaţiilor spaţiale şi prin satelit".

Nikos Pappas susţine că agenţia spaţială viitoare poate sprijini industriile de securitate şi agricultura ţării, ajutând la prevenirea inundaţiilor şi a incendiilor.

Înainte să devină ministru, Nikos Pappas a fost cercetător în domeniul economiei, în Strathclyde, Scoţia. Domnia sa s-a alăturat guvernului grec în ianuarie 2015 şi a devenit ministru al telecomunicaţiilor în noiembrie.

În luna ianuarie a anului curent, Nikos Pappas a prezentat un proiect de lege pentru crearea Centrului Naţional pentru Aplicaţii Spaţiale.

Satelitul "Hellas Sat 3", construit de firma britanică "Inmarsat" Plc şi compania elenă "Hellas Sat Consortium" Ltd este în prezent în construcţie în Cannes, Franţa, şi este programat să fie lansat pe orbită din Guyana Franceză, pe data de 28 iunie.

Nikos Pappas a declarat: "La începutul verii, lansarea "Hellas Sat 3", noul satelit care va avea loc pe poziţia orbitală a Greciei, va extinde în mod semnificativ capacitatea ţării elene de a găzdui aplicaţii de comunicaţii prin satelit, atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat".

Nu este prima dată când Grecia a încercat să cucerească spaţiul în "epoca bailout", precizeaza Bloomberg. În 2013, ministrul Apărării, Fofi Gennimata, a anunţat intenţia guvernului de a crea o bază de lansare de rachete spaţiale în Kalamata (sudul Greciei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb