Grecii de la Olympus au ajuns la 120 de angajaţi la Hălchiu

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 12 septembrie 2012

Grecii de la Olympus au ajuns la 120 de angajaţi la Hălchiu

Producătorul elen de lactate Olym­pus Dairy, care deţine o fabrică în judeţul Braşov, la Hălchiu, a anunţat că anul acesta şi-a mărit numărul de angajaţi cu 40 de persoane, ajungând la un număr total de salariaţi de 120. Compania mizează, practic, în acest an, pe o dublare a afacerilor sale în România, de la 22,6 milioane de euro la 40 de milioane de euro, din care 70% sunt realizate efectiv din exporturi. Principalele pieţe de export ale fabricii din Braşov sunt Italia, Spania, Bulgaria, Estonia, Polonia şi Germania.

Producătorul a obţinut în primăvară un împrumut de 30 de milioane de euro de la Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, pentru finalizarea investiţiei începute în 2008 în România. Creditul este destinat extinderii capacităţii fabricii pentru export, obiectivul companiei fiind exportul la 80% din producţia totală, fiind folosită materie primă de la fermierii români. Ilias Pliastikas, director general adjunct Olympus Dairy Industry, susţine că fabrica de la Hălchiu va ajunge să îşi acopere integral capacitatea în aproximativ cinci ani, în prezent aceasta producând la 40% din capacitate.

Grecii se luptă şi pentru compania braşoveană Prodlacta, societate la care deţin 23% din acţiuni. Potrivit lui Pliastikas, neînţelegerile cu managementul companiei din ultimii ani au pornit de la "supravegherea firmei - nu a fost ceva personal". Acesta a mai precizat că "Olym­pus intenţionează să îşi protejeze investiţia şi să ajute Prodlacta să îşi continue activitatea".

Planul de reorganizare propus de managerul Mariana Eftimie în colaborare cu compania Olympus a fost respins, însă, la finele lunii trecute de către creditori. Potrivit aces­tuia, grupul Olympus, sau un investitor desemnat de greci, ar fi urmat să vină cu un aport de capital de 30 de milioane de lei pentru stingerea creanţelor. Pliatsikas spune că investiţia ar fi urmat să fie realizată de grupul Olympus.

Investiţia greenfield a Olympus în fabrica de la Hălchiu s-a ridicat, într-o primă fază, la 55 milioane euro. Unitatea are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Grupul a intrat pe piaţa din România în 1999, printr-o unitate de procesare a laptelui în Baraolt, Covasna, care este închisă în prezent. În perioada 1999-2011, investiţiile totale ale grupului în România au ajuns la 70 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb