Green Weee, amendată după incendiul de la depozitul de material reciclabile

Ana Felea
Companii / 1 iulie 2020

Green Weee, amendată după incendiul de la depozitul de material reciclabile

Incendiul care s-a întins pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi şi a cuprins sute de tone de deşeuri reciclabile a pornit din zona unde erau depozitaţi acumulatorii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca şi cauză a incendiului autoaprinderea acestor acumulatori litiu-ion, care în contact cu alte substanţe chimice şi pe fondul umidităţii execisive s-au autoaprins.

"Pe platformă erau depozitate153 de tone de baterii şi acumulatori uzaţi, intre care 80% erau depozitaţi într-o construcţie de tip şopron şi 20% în afara construcţiei. În incendiu au fost distruşi circa 75% din această cantitate. Încendiul s-a extins şi în zona de depozitare a carcaselor de frigidere uzate afectând circa 300 de tone de astfel de deşeuri. Societatea a fost sancţionată cu 15.000 de lei conform Legii nr 104/2011, art 79, alin 2, lit b", susţin reprezentanţii Gărzii de Mediu Buzău. Contret, societatea a fost sancţionată pentru neluarea măsurilor în vederea evitării producerii de incidente sau poluări accidentale.

În timpul incendiului, deasurpa oraşului, s-a întins un fum gros care putea fi văzut de la câţiva kilometri. Totuşi, măsurătorile effectuate de Agenţia Locală pentru Protecţia Mediului Buzău, cu ajutorul staţiei fixe, amenajate in incinta instituţiei din central oraşului şi care măsoară indicatorii de mediu pe o distanţă de 5 kilometri, au arătat că nu aerul nu a fost poluat în timpul incendiului.

De asemenea, după controalele effectuate la societate, au mai fost trasate şi o serie de măsuri privind luarea unor măsuri privind depozitarea acestor deşeuri reciclabile. În special, Garda de Mediu a interzis depozitarea bateriilor şi acumulatorilor în afara spaţiilor autorizate conform autorizaţiei de mediu.

Societatea are autorizaţie integrată de mediu valabilă până în 2026 pentru colectarea, depozitarea temporară şi valorificarea deşeurilor periculoase cu o capacitate mai mare de 10 tone/zi.

Contactaţi, reprezentanţii societăţii nu au dorit să ofere un punct de vedere cu privire la sancţiune primită. Activitatea în halele de producţie de la Buzău a fost realuată la scurt timp după stingerea incendiului.

Compania Green WEEE este lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice). Green WEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 17 ani pe piaţa din România, alături de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european in producţia de fibră sintetică), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb