Greenglass investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă

G.U.
Companii / 21 februarie 2022

Greenglass investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă

Greenglass Recycling, cel mai important reciclator de sticlă din România, prezent din 2013 în Popeşti- Leordeni, Ilfov, investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă post consum, cât şi în modernizarea instalaţiilor existente, mărindu-şi astfel capacitatea de producţie la 260,000 tone reciclate/an, se arată într-un comunicat de presă.

Construcţia noii fabrici, care va fi amplasată în proximitatea Municipiului Bucureşti, va începe în semestrul al doilea al anului 2022 şi va intra în funcţiune în anul 2023. Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată.

"Compania Greenglass rămâne fidelă strategiei de a investi în cele mai moderne tehnologii de reciclare şi de a trata deşeul ca parte componentă a circuitului economic, sticla fiind colectată şi transformată 100% în resursă valoroasă. Odată cu finalizarea noii fabrici, Greenglass va avea capacitatea de a recicla toată cantitatea de sticlă pe care ţara trebuie să o îndeplinească ca ţintă de colectare şi reciclare, fiind în acelaşi timp şi soluţia pentru reciclarea materialelor rezultate din Sistemul Garanţie - Returnare.

De asemenea, răspundem cererii tot mai mare din partea producătorilor de sticlă de a creşte ponderea de material reciclat în produsele lor pentru a reduce utilizarea materialelor virgine",

a declarat Marius Costache, Director General Greenglass.

Potrivit sursei citate, pentru reciclarea ambalajelor de sticlă post-consum, fabrica a investit în instalaţii de sortare moderne, optoelectronice, în urma procesării rezultând granule de sticlă cu o puritate a culorii şi a materialului extrem de ridicată, de 99,9%.

Totodată, tehnologia pentru reciclarea deşeurilor de sticlă plană este de ultimă generaţie, separă şi îndepărtează materialele tip contaminaţi de pe sticlă, lucru ce va permite creşterea eficienţei în lanţul valoric de reciclare şi oferi producătorilor materii prime secundare reciclate. Recuperate, materiale vor fi direcţionate către diverse sectoare industriale: sub formă de cioburi (cullet) şi vor fi folosite în producţia de sticlă plană.

Ca parte a unei strategii mai ample de dezvoltare a companiei, Greenglass va construi o nouă fabrică de reciclare sticla în partea de Centru-Vest a ţării .

"Urmărim crearea unei economii cu adevărat circulare în România, atât pentru deşeurile de ambalaje de sticlă ambalaj, dar şi pentru deşeurile de sticlă provenite din alte fluxuri. Acest model de "buclă închisă" asigură reîntoarcerea materialului în acelaşi produs, prin retopire şi re-producţie, şi nu utilizarea sticlei ca material pentru aplicaţii inferioare, cum ar fi: rambleierea, umpluturi la drumuri sau utilizarea ca material de construcţii.

Prin această poziţionare în zona de Centru-Vest a României vom avea posibilitatea de a genera valoare în mod responsabil şi de a optimiza toate operaţiunile ce fac parte din sistemul de colectare şi reciclare, însemnând proximitate faţă de generatori, costuri logistice mai mici, implicit generare de emisii de CO2 mai puţine", a completat Marius Costache.

Potrivit comunicatului, cifrele arată că la nivel european producţia de stică a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21,000 de mii tone. Organizaţia Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri şi bere şi este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce priveşte volumul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb