Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Salrom, a amânat luarea unei decizii privind listarea companiei, a declarat Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de fond al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unui comunicat al FP remis redacţiei.
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Salrom a decis săptămâna trecută să amâne decizia privind listarea companiei. Ministerul Economiei deţine 51% din capitalul social, iar FP are 49%.
"Din păcate, Ministerul Economiei a amânat din nou, în Adunarea Generală a Acţionarilor întrunită joi, 14 ianuarie, decizia privind oferta publică iniţială a Salrom. Fondul Proprietatea a votat în favoarea listării, dar Ministerul Economiei, acţionarul majoritar, a solicitat încă o amânare pentru a obţine clarificări suplimentare din partea companiei. Din moment ce Fondul a făcut mereu eforturi să fie cooperant şi să aibă o abordare constructivă, în special în cazul unei subiect atât de important precum listarea, a trebuit să acceptăm amânarea adoptării unei decizii într-o AGA viitoare, faţă de alternativa respingerii listării de către Minister, care era a doua opţiune în mandatul pentru AGA de vineri, în condiţiile în care reprezentantul Fondului Proprietatea nu era de acord cu amânarea acestei decizii", a afirmat Greg Konieczny.
FP arată că decizia va reprezenta un prim pas în procesul de pregătire a ofertei publice iniţiale, care "are numeroase avantaje pentru Salrom şi acţionarii săi".
"Având în vedere schimbările recente de pe scena politică, sperăm că singurul motiv pentru această nouă amânare a fost faptul că noul ministru, domnul Costin Borc, se află în funcţie de prea puţin timp pentru a putea lua această decizie. Fondul Proprietatea îl încurajează pe ministrul Borc să susţină această listare din moment ce este una dintre cele mai bune si facile decizii pe care le poate lua pentru a transforma Salrom într-una dintre cele mai cunoscute companii din industria europeană a sării, un lucru binemeritat de către România", a mai spus Konieczny.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2016, 17:00)
Parerea mea este ca nu ar mai trebui sa vanda actiuni, 49 e perfect. Intra si bani la buget dupa aceea nu mai controleaza nimic ca la Petrom.
Ce ii opreste sa o faca acum cea mai cunoscuta? Sa o cumpere pe bani de pufulet?
Au vandut prea mult trebuia 20 maxim 30%.