Greva de la combinatul siderurgic Galaţi continuă

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 2 aprilie 2012

Greva de la combinatul siderurgic Galaţi continuă

Greva generală declanşată de salariaţii societăţii "ArcelorMittal Tubular Products", situată pe platforma combinatului siderurgic de la Galaţi, continuă şi în această săptămână. Cei 170 de salariaţi au anunţat, încă de joi (29 martie n.r.), când au întrerupt activitatea, că nu vor renunţa la proteste decât atunci când revendicările lor vor fi soluţionate. Muncitorii solicită salarii mai mari cu 200 de lei, sumă aplicată în mod egal pentru fiecare dintre cei 170 de angajaţi, plus 50 de lei la cuatumul fiecăreia dintre cele două prime anuale care în prezent este de 400 de lei.

De cealaltă parte, patronatul oferă doar un bonus de 2% din venitul anual în luna aprilie şi încă 2,5 % în decembrie, în condiţiile în care, la sfârşitul anului, societatea nu va înregistra pierderi. De asemenea, patronatul le promite angajaţilor şi un procent mai mare de promovare şi un nivel de încadrare superior pentru muncitori.

"ArcelorMittal Tubular Products Galaţi recunoaşte şi respectă dreptul angajaţilor de a organiza o grevă, în condiţiile legii. Suntem în dialog permanent cu reprezentanţii angajaţilor şi facem eforturi în vederea încheierii contractului colectiv de muncă pe 2012, care să protejeze slujbele, salariile, drepturile financiare şi nonfinanciare ale angajaţilor şi pentru a creşte veniturile prin bonusuri financiare, soluţie despre care credem că este singura posibilă în actualul context economic", a declarat Dorian Dumitrescu, country communicator "ArcelorMittal".

Amintim că în cele două zile de proteste, respectiv joi şi vineri, producţia societăţii "ArcelorMittal Tubular Products" a fost oprită fără însă ca lucrările către clienţi să fie afectate.

În prezent, salariul mediu brut din fabrica de ţevi sudate este de 1.400 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare totală de aproximativ 200 de lei lunar.

Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, "ArcelorMittal Tubular Products Galaţi" a încheiat anul 2010 cu o pierdere de peste 21 milioane de lei şi o cifră de afaceri care depăşeşte 64 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb