Grevă la Ana Imep pentru o mărire salarială de 50 de lei

F.A.
Companii #Bunuri Industriale / 10 septembrie 2009

Aproximativ 300 de salariaţi de la societatea Ana Imep, din Ştefăneşti, judeţul Argeş, au declanşat, astăzi, o grevă de avertisment de două ore, ca urmare a faptului că administaţia le-a refuzat o creştere a salariului cu 50 de lei şi că nici după o lună de negocieri nu s-a semnat contractul colectiv.

"Greva de avertisment din cadrul societăţii Ana Imep face parte din formele de protest iniţiate drept consecinţă a imposibilităţii semnării unui nou contract colectiv de muncă, cel vechi expirând din data de 11 august 2009. Pe toată durata negocierilor purtate în lunile iulie şi august administraţia societăţii a susţinut doar îngheţarea salariilor şi a celorlalte drepturi contractuale, fără să accepte nici una din cerinţele formulate de sindicatul liber independent Solidaritatea. Echipa de negociere sindicală a solicitat o serie de modificări legale, în intenţia de aliniere a contractului colectiv de muncă din Ana Imep cu cel din Ramura Construcţii de Maşini, din care face parte societatea şi o creştere salarială superioară inflaţiei. Înţelegând realităţile anului 2009 şi modificările survenite pe piaţa forţei de muncă datorate crizei, reprezentanţii sindicatului au fost de acord cu renunţarea, până în 2010, la modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, solicitând doar indexarea salariilor cu rata inflaţiei", a citit din comunicatul sindicatului viceliderul Ion Rădoi.

Liderul sindicatului Solidaritatea, Florin Stănculescu, este de părere că cei din administraţia Ana Imep nu vor să le dea nici un leu în plus, nu că nu ar avea de unde. "Mergem pe profit, iar în următoarele luni ne-au spus că este de lucru, avem comenzi pentru septembrie, octombrie, noiembrie, mai puţin decembrie, când putem să compensăm cu liberele acordate pentru sărbătorile de Crăciun. Considerăm că suntem îndreptăţiţi să cerem o majorare minimă şi decentă de 50 de lei pentru fiecare salariat. Nu mi se pare normal să ne spună că nu au de unde sau că nu pot. În cel mai bun caz pot să spună: Nu vrem să vă dăm!", a declarat Florin Stanculescu.

Directorul general al societăţii Ana Imep, Gheorghe Bădescu, a precizat, că în fiecare an se crează o stare tensionată, dar de fiecare dată s-au găsit soluţii.

"Doar astăzi vom face grevă de avertisment. Potrivit legii următoarea grevă se poate declanşa în minim cinci zile, dar vom decide în cadrul sindicatului când şi dacă vom mai protesta. Pe noi ne deranjează că profită de această criză, care nu se simte la noi în societate şi nu vor să ne mai dea nici un leu în plus", a mai spus Florin Stănculescu, liderul de sindicat Solidaritatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb