Grupul Cimpress, listat pe Nasdaq, investeşte în compania CloudLab AG, lansată în Iaşi în urmă cu 9 ani

G.D.
Piaţa de Capital / 15 septembrie 2022

Ionuţ Berescu, CTO şi co-fondator al CloudLab AG

Ionuţ Berescu, CTO şi co-fondator al CloudLab AG

Cimpress, grup de tehnologie listat pe bursa americană Nasdaq, a investit şi a preluat un pachet semnificativ de acţiuni a companiei CloudLab AG, cu origini în România, organizaţie fondată în Iaşi în anul 2013, conform unui comunicat remis redacţiei. Compania are în continuare cei mai mulţi angajaţi în centrul de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, care dezvoltă produse tech pentru pieţele globale.

Potrivit sursei citate, sub umbrela Cimpress, CloudLab AG va intra într-o nouă etapă şi va beneficia de o vizibilitate mai bună în industria software şi, în acelaşi timp, va accelera dezvoltarea companiei pe piaţa internaţională. Prin asocierea Cimpress - CloudLab AG, echipa de software din Iaşi va fi activă pe piaţa internaţională ca un partener de business puternic, inovator, concentrat pe produse şi servicii superioare oferite mediului de afaceri.

"Suntem o companie care a progresat şi s-a dezvoltat în perioade de criză, inclusiv în pandemie. Datorită rezultatelor de business şi prin flexibilitatea oferită clienţilor, i-am ajutat pe aceştia să îşi ducă la îndeplinire proiectele cu succes şi i-am obişnuit să se bazeze pe know-how-ul companiei noastre în orice context. Investiţia semnificativă a companiei Cimpress în echipa noastră ne deschide oportunităţi noi de afaceri şi creează o adresabilitate mai mare în ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, dar şi dezvoltare a resurselor umane. Fiecare proiect nou va atrage resurse financiare şi umane, şi ne va oferi un potenţial extraordinar pentru dezvoltarea afacerii pe termen mediu şi lung", a declarat Ionuţ Berescu, CTO şi co-fondator al CloudLab AG.

Firma CloudLab AG a fost înfiinţată în 2013 de antreprenorul Ionuţ Berescu, în continuare Chief Technology Office (CTO) al companiei, Marc Horriar şi Herbert Bischof. În prezent, CloudLab are 80 de angajaţi la nivel internaţional (Germania - Dortmund, Statele Unite ale Americii - New Haven/Connecticut, şi România - Iaşi, unde lucrează 30 specialişti în zona de R&D)

Grupul Cimpress deţine, de asemenea, companii precum 99designs, Vistaprint, WirmachenDruck, Crello, DepositPhotos, BuildASign şi Printi, şi în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari.

"Colegii mei sunt implicaţi în proiecte revoluţionare şi inovatoare care anticipează provocările viitorului. Suntem onoraţi să fim printre pionierii unei industrii care dezvoltă servicii şi produse tehnologice care ne vor facilita o lume complet digitală şi interconectată. Succesul se obţine în echipă, iar parteneriatul alături de Cimpress este cea mai bună dovadă în acest sens. Sunt bucuros că reuşim să ne asociem cu cei mai buni şi că împreună putem continua dezvoltarea şi inovaţia prin servicii excepţionale oferite clienţilor noştri", a mai declarat Ionuţ Berescu, CTO CloudLab AG.

Divizia din România este responsabilă în totalitate de activităţile de cercetare şi dezvoltare (R&D) din cadrul CloudLab AG. Ca urmare a tranzacţiei, grupul Cimpress va avea oportunitatea să acceseze tehnologia de ultima generaţie dezvoltată de CloudLab AG. De asemenea, echipa din România a CloudLab va ajuta diviziile de business din Cimpress să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte mai rapid într-un context competitiv global. De asemenea, datorită economiei de scară, echipa din Iaşi va avea capacitatea să atragă şi să dezvolte proiecte din ce în ce mai complexe, care în prezent implementează tehnologiile viitorului, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb