Grupul Cris-Tim a fost certificat să exporte salamul de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit riguros al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. Auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări extrem de importante economic pentru ţara noastră este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări - SUA şi România, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Grupul Cris-Tim a îndeplinit toate cerinţele necesare pentru a fi finalizată echivalarea sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din SUA. Pentru redeschiderea pieţei americane pentru carnea şi produsele din carne din ţara noastră, echipa tehnică din cadrul Grupului Cris-Tim a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului american al Agriculturii (USDA-APHIS).
Compania a parcurs toate etapele care au permis îndeplinirea cerinţelor suplimentare pe sănătate animală necesare în vederea exportului de salamuri crud-uscate din România în Statele Unite ale Americii. A fost un demers de lungă durată, în care reprezentanţii Cris-Tim au participat activ la întâlnirile tehnice pe marginea cerinţelor transmise de către APHIS.
"A fost un efort de echipă în care am dezvoltat un set specific de proceduri care să poată corela constant cerinţele şi să asigure, în final, echivalarea sistemului de inspecţie. Conducerea Grupului Cris-Tim a fost direct implicată alături de echipa tehnică internă pentru a beneficia de toate pârghiile necesare în scopul implementării cerinţelor ANSVSA, FSIS şi USDA-APHIS", a declarat Cristina Licu, Director Calitate-Protecţia mediului în cadrul Cris-Tim.
"Suntem onoraţi că am fost parte a proiect atât de amplu şi alături de reprezentanţii ANSVSA am reuşit să răspundem exigenţelor în materie de certificare şi acreditare cerute de autorităţile americane", a declarat şi Nicoleta Ene, Director General al fabricilor de producţie de mezeluri.