Grupul de companii Zentiva a înregistrat vânzări de 1056 milioane lei în 2020

Comunicate de presă / 29 aprilie 2021

Grupul de companii Zentiva a înregistrat vânzări de 1056 milioane lei în 2020

Grupul Zentiva raportează vânzări de circa 1056 milioane lei pentru exerciţiul financiar din 2020. Cumularea rezultatelor de vânzări ale tuturor entităţilor aflate sub umbrela Zentiva în România şi prezenţa celor două unităţi de producţie deţinute de grup, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Zentiva a avut mereu o prezenţă majoră în sănătate în România, prin fabrica sa de la Bucureşti, activă din 1967. Recent a achiziţionat si fabrica Labormed, fapt care a condus la creşterea capacităţii de producţie a grupului pe plan local, Zentiva fiind principalul furnizor de medicamente generice pentru milioane de români şi pentru cele mai frecvente patologii. 1 din 4 medicamente generice vândute în farmacii face parte din portofoliul companiilor Zentiva (medicamente cu prescripţie, generice), iar 40% dintre medicamentele generice utilizate în spitale aparţin grupului Zentiva. Înţelegem pe deplin impactul şi responsabilitatea poziţiei noastre şi ne reafirmăm angajamentul de a fi partenerul sistemului de sănătate şi motorul creşterii accesibilităţii românilor la tratamente moderne, de înaltă calitate şi eficiente. Vom susţine cu toată energia revitalizarea producţiei locale de medicamente cu scopul declarat de a ajuta România să îşi securizeze necesarul de medicamente şi de a sprijini economia şi crearea de locuri de muncă", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Zentiva SA, care reprezintă prima fabrică a grupului în România, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 558 milioane lei în 2020 şi a realizat în 2020 un nou record de producţie de 107 milioane de cutii de medicamente, pe fondul investiţiilor permanente în capacitatea de producţie şi al cererii înregistrate pe piaţa locală şi din exporturi. Labormed, a doua fabrică a grupului din România, a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane lei.

În 2020, societăţile din România care aparţin grupului Zentiva au alocat, în total, resurse în valoare de aproximativ 29,5 milioane lei pentru investiţii în retehnologizare, creşterea capacităţilor de producţie şi activităţi industriale pentru noi medicamente. Profitul net al grupului în România este în 2020 de circa 96,3 milioane lei. Aproximativ 50% din întreaga producţie a grupului în România este distribuită pe piaţa locală. Exporturile entităţilor Zentiva din România însumează 251 milioane lei şi au constituit o oportunitate de îmbunătăţire a performanţei economice.

"Rămânem într-un dialog deschis cu autorităţile pentru a ajuta România să asigure pacienţilor medicamentele de care au nevoie. Pentru aceasta este nevoie de o industrie locală puternică, susţinută şi încurajată să producă mai multe medicamente accesibile, după modelul altor state europene.", a încheiat Simona Cocoş.

În România, grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. şi Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esenţiale în cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii şi pentru sistemul nervos. În prezent, grupul Zentiva exportă din România în ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia, Rusia, Belarus şi altele.

În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 800 sunt integrate în operaţiunile industriale (de producţie). Prioritatea companiei este protejarea angajaţilor pentru a putea livra, fără întrerupere, tratamentele atât de necesare pacienţilor din România şi nu numai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb