Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri, informează news.ro.
Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi.
Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet, care a revendicat deja mai multe atacuri care au avut loc în ultimele zile asupra unor site-uri oficiale din România, ameninţă, sâmbătă, că vizează alte aproape 300 de site-uri.
Sunt avute în vedere redacţii de presă, instituţii publice importante, hoteluri, pensiuni, site-uri de rezervări şi partide politice.
Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, dar şi ANAF, Jandarmeria Română sau STS.
Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi.
"Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private. DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)", au transmis autorităţile.
Potrivit acestora, "obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor şi a serviciilor web, distrugerea reputaţiei şi panicarea utilizatorilor din România".
"Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică face apel la calm şi la vigilenţa tuturor utilizatorilor în mediul online, în perioada următoare. Expertii DNSC recomandă monitorizarea atentă si implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice.
Masurile de securitate cibernetica sunt incluse in ghidul care poate fi accesat şi descărcat de aici https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021
În cazul în care aţi suferit un atac de securiate cibernetică contactaţi DNSC la numărul de urgenţă 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro.
1. :)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.04.2022, 20:51)
Acum Killnet a atras atentia IT-stilor din Romania! Incepe sa-mi fie mila de rusnaci, ca nu prea stiu cu cine se pun
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.04.2022, 22:53)
ha ha ha ha ce gluma proasta.
Pai daca romanii sunt asa de tari, cum de n-a facut nimeni public dosarul MAPN de la Revolutie?? Las-o balta...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2022, 00:25)
Cred ca omul stie ca a fost sarcastic. Romanasii nostri sunt niste it-isti de balta.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2022, 10:55)
Glume proaste sunt atacurile primitive, de nivel incepator, ale rusilor
Anonymous România: Cunoaștem destul de bine grupul de hackeri "KILLNET". În trecut, au avut o tentativă nereușită da a închide un website afiliat Anonymous, dar, din păcate (pentru ei), a fost nefuncțional aproximativ 4-5 minute. Atacurile asupra site-urilor guvernamentale românești a fost o decizie destul de grăbită, existând posibilitatea ca țările atacate să răspundă așa cum am făcut și noi. Am lansat un contraatac doar pentru a le arăta că România nu este neajutorată și singură. Nu intenționăm să mai răspundem atacurilor, pentru a nu atrage alte atacuri asupra autorităților românești. Hackerii ruși pot pierde foarte ușor acest război cibernetic. Un website atacat de ei rămâne nefuncțional aproximativ 6 ore, un atac de-al nostru poate ține un server inactiv chiar si o săptămână.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2022, 10:57)
De balta e mintea ta.
O saptamana dureaza mai mult decat 6 ore.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2022, 11:00)
Și eu zic la fel.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2022, 11:04)
It-iști noștri sunt puțin cam praf. E suficient să ne uităm la orice site guvernamental făcut de it-itiștii români plătiți din banii contribuabililor să înțelegem nivelul.
În afară de a nu-și plăti taxe la salariu și de a se lăuda cu valoarea lor mai ceva ca DaniMocanu, it-iștii noștri nu prea fac nimic spectaculos.