Grupul Electrica a avut o creştere de 32% a profitului net în primul trimestru

Elena Deacu
Companii #Energie / 15 mai 2015

Grupul Electrica a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net consolidat de 127 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 31 milioane lei, respectiv cu 32%, faţă de primul trimestru al anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei, profitul operaţional pe trimestrul I 2015 a fost de 143 milioane lei, cu 9% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014, iar EBITDA a înregistrat o creştere de 8%, atingând nivelul de 230 milioane lei.

Partea profitului net cu creşterea cea mai semnificativă, respectiv 45%, este cea care revine acţionarilor Electrica SA. Această creştere a fost generată de rezultatele din segmentul de servicii energetice, ca urmare a restructurării şi deconsolidării uneia dintre societăţi.

Veniturile operaţionale au totalizat, în primul trimestru din acest an, 1,426 miliarde lei, în creştere cu 129 milioane lei, respectiv 10%, faţă de perioada similară din 2014.

În intervalul menţionat, cheltuielile operaţionale au crescut cu 117 milioane lei prin achiziţionarea unei cantităţi mai mari de energie, corelată cu creşterea cantităţii distribuite cu 6%, raportat la trimestrul I al anului trecut.

Ioan Roşca, Director General Electrica SA a declarat: "Pentru că ne apropiem cu paşi mari de împlinirea unui an de la momentul istoric al listării Electrica, vreau să evidenţiez faptul că şi în primul trimestru din 2015, ca de altfel, în toată această perioadă, compania a continuat evoluţia remarcabilă a profitabilităţii. Performanţele financiare deosebite sunt rezultatul unei strategii clare şi a unui proces continuu de eficientizare a activităţilor din toate segmentele. Dincolo însă de performanţele financiare remarcabile, Electrica face paşi importanţi în implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă la nivelul Grupului, dar şi în dezvoltarea unei culturi organizaţionale bazate pe etică şi pe profesionalism".

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica SA, are o arie de cuprindere naţională - cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb