Grupul Enel a fost admis în Dow Jones Sustainability World Inde

Mirabela Vasile
Companii / 11 septembrie 2015

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, în 2015/2016, Enel a fost admis la Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), informează un comunicat de presă. Indicele include mai puţin de 10% din companiile care au fost invitate de RobecoSAM pentru a fi evaluate în vederea includerii în DJSI World. În total, 317 corporaţii globale sunt incluse în DJSI World pentru 2015/2016. Enel este una dintre cele 10 companii italiene listate în DJSI World, în timp ce filiala sa spaniolă, Endesa, a fost, de asemenea, inclusă in indice.

"Suntem foarte încântaţi să fim confirmaţi, încă o dată, în acest indice de durabilitate", a comentat Francesco Starace, CEO-ul Enel. "Această recunoaştere a performanţei noastre de mediu, sociale şi de guvernanţă reflectă efortul comun al tuturor liniilor de business şi angajamentul nostru crescând faţă de sustenabilitate pe termen lung, ca nucleu al modelului nostru de afaceri."

Cu o prezenţă în peste 30 de ţări pe 4 continente, Enel a obţinut un scor total de 86 la secţiunile economic, social şi de mediu, folosite pentru a evalua companiile. Mai exact, la secţiunea economică, Grupul Enel a fost clasat primul în sectorul companiilor de utilităţi electrice, cu un scor de 92, comparativ cu o medie a sectorului de 57. Scorul în domeniul social obţinut de Grup a crescut la 88 de la 84, comparativ cu o medie a sectorului de 58, iar scorul de mediu al Grupului a fost 79, comparativ cu o medie de 44 în întreg sectorul companiilor de utilităţi electrice.

Pe baza celor mai recente cifre, la 31 decembrie, 2014, capitalul social al Enel include 134 de investitori responsabili social (SRI), care deţin 5,9% din totalul acţiunilor Enel, egal cu 8,6% din free float.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb