Grupul Enel, confirmat în indicele STOXX Global ESG Leaders

Adina Lateş
Companii / 26 octombrie 2015

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Grupul Enel a fost admis în indicele STOXX Global ESG Leaders, care măsoară performanţa companiilor în termeni de mediu, social şi guvernanţă (environmental, social and governance - ESG), pe baza unei evaluări realizate de către Sustainalytics, agenţie de rating pentru sustenabilitate, relatează un comunicat de presă ENEL.

"Confirmarea noastră în principalii indici de durabilitate, cum este STOXX Global ESG Leaders, subliniază poziţia noastră de lider global, trans-sectorial, de sustenabilitate şi este o dovadă suplimentară a obiectivului nostru de creare a valorii comune." a declarat CEO-ul Grupului Enel Francesco Starace.

Confirmarea Enel în indice aduce un scor ESG, furnizat de Sustainalytics, de 76,8, cu 2,3 puncte în plus faţă de scorul de anul trecut, de 74,5, iar Grupul a fost recunoscut drept "Outperformer", clasându-se pe locul 19 între 246 companii de utilităţi, o urcare de 10 locuri faţă de poziţia 29 de anul trecut (235 companii de utilităţi). Enel a obţinut punctaje bune la fiecare categorie ESG, compania fiind recunoscută drept "Industry Leader" (lider în industrie) la categoria Guvernanţă, cu un scor de 88/100, şi "Outperformer" atât în clasamentul Social (79/100), cât şi în cel de Mediu (69/100).

Indicele STOXX Global ESG Leaders a fost creat de furnizorul de servicii financiare STOXX Limited, deţinut integral de bursa germană Deutsche Boerse AG.

Grupul Enel este, de asemenea, clasat în alţi indici importanţi de sustenabilitate, cum ar fi Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, Euronext-Vigeo şi Carbon Disclosure Project (CDP).

La data de 31 decembrie 2014, capitalul social al Enel a inclus 134 de investitori responsabili social (SRI), care deţin 5,9% din totalul acţiunilor Enel sau 8,6% din free float.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb