Grupul MOL a raportat un rezultat CCS EBITDA în scădere cu 15%

J.P.
Companii / 7 august 2020

Grupul MOL a raportat un rezultat CCS EBITDA în scădere cu 15%

Grupul MOL a raportat un rezultat operaţional CCS EBITDA în primul semestru de 975 milioane dolari, în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, estimând o valoare de 1,7-1,9 miliarde de dolari pentru întregul an 2020, conform news.ro.

"În primele şase luni, Grupul MOL a înregistrat un rezultat EBITDA de 975 milioane dolari, în condiţiile unei scăderi semnificative a EBITDA în trimestrul 2, din cauza pandemiei şi a crizei economice. Ţinta privind cheltuielile de capital de 1,5 miliarde dolari în 2020 a fost confirmată, aceasta implicând şi generarea la un nivel susţinut a fluxului de numerar liber simplificat. În pofida provocărilor, fluxul de numerar liber simplificat a rămas pozitiv în trimestrul 2 şi a fost relativ constant la nivelul primelor şase luni, la 356 milioane dolari, în condiţiile reducerii cheltuielilor de capital ca reacţie la pandemie şi la criza economică generată de aceasta", arată grupul.

O nouă ţintă orientativă privind rezultatul EBITDA în 2020 a fost stabilită la 1,7-1,9 miliarde de dolari, reflectând condiţiile comerciale dificile, care sunt aşteptate să continue şi în semestrul al doilea.

"MOL s-a confruntat cu provocări fără precedent în al doilea trimestru din 2020, de la riscuri semnificative privind sănătatea şi siguranţa generate de pandemie până la probleme operaţionale majore în administrarea facilităţilor noastre de producţie în perioada restricţiilor, în timp ce a trebuit să ne asigurăm că situaţia noastră financiară rămâne solidă. Deşi virusul nu a fost încă învins, sunt mândru să spun că până acum am făcut faţă cu succes acestor provocări. Majoritatea angajaţilor noştri sunt în siguranţă şi au o stare de sănătate bună, am asigurat aprovizionarea în siguranţă a clienţilor noştri pe toate pieţele unde operăm chiar şi în perioada de vârf a crizei şi am reuşit să generăm un flux de numerar liber simplificat pozitiv în trimestrul al doilea", spune Zsolt Hernadi, CEO şi chairman al MOL.

Pe Segmentul Upstream, rezultatul EBITDA a scăzut la 112 milioane dolari în trimestrul 2 şi la 297 milioane dolari în primul semestru, fiind afectat de colapsul preţurilor petrolului şi gazelor. Producţia de hidrocarburi a crescut cu 6% faţă de trimestrul anterior, la 117.000 de barili echivalent petrol pe zi, în condiţiile în care contribuţia câmpului petrolier ACG din Azerbaijan a compensat volumele mai reduse înregistrate în Marea Britanie şi Pakistan.

În Segmentul Downstream, rezultatul EBITDA a scăzut la 110 milioane dolari în trimestrul 2, în condiţiile în care marjele de rafinare au devenit negative de la jumătatea lunii mai. Contribuţia activităţii din segmentul petrochimic a rămas la un nivel solid, în condiţiile în care atât marjele, cât şi volumele s-au menţinut la un nivel relativ solid în perioada pandemiei. Proiectul fabricii de polioli a atins un nivel de realizare de 65% la finalului celui de-al doilea trimestru. Toate echipamentele prefabricate importante au fost livrate pe şantier, iar transportul maritim/fluvial al echipamentelor agabaritice a fost încheiat.

Segmentul Consumer Services s-a dovedit rezilient în faţa crizei, rezultatul EBITDA fiind relativ constant în monedă locală (-6% exprimat în dolari, până la 111 milioane dolari), în pofida unei scăderi anuale a volumului total al vânzărilor de 22% în trimestrul 2, ca urmare a măsurilor de restricţionare a circulaţiei la nivel regional pe fondul pandemiei COVID-19. Reducerile de costuri au compensat aproape integral scăderea marjelor pe segmentele carburant şi non-carburant generate de pandemie. După atingerea unui minim în aprilie, consumul de carburanţi şi-a revenit treptat pe parcursul trimestrului, iar vânzările de produse alimentare au înregistrat chiar o creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul EBITDA din primele şase luni s-a situat la 199 milioane dolari, cu doar câteva puncte procentuale sub nivelul din anul anterior.

Rezultatul EBITDA în segmentul Gas Midstream aproape s-a dublat în trimestrul 2 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 45 milioane dolari, şi a atins un nivel de 116 milioane de dolari în prima jumătate a anului, pe fondul creşterii rezervărilor de capacitate şi scăderii cheltuielilor operaţionale.

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de 1.933 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb