Grupul rus Rosneft cere plata anticipată în ruble pentru produsele sale petroliere

G.D.
Internaţional / 27 aprilie 2022

Grupul rus Rosneft cere plata anticipată în ruble pentru produsele sale petroliere

Cel mai important grup petrolier rus, Rosneft, a oferit produse petroliere de la rafinăriile sale pentru încărcare în perioada mai-iunie, într-o licitaţie care necesită plata anticipată în ruble, au declarat ieri trei surse din piaţă pentru Reuters, conform News.ro.

În timp ce Rusia încearcă să compenseze impactul sancţiunilor occidentale impuse ţării în urma invadării Ucrainei, preşedintele Vladimir Putin a cerut cumpărătorilor de gaze vândute de grupul Gazprom să plătească în ruble.

Rosneft a mers pe urmele ordinelor lui Putin către Gazprom şi a cerut plata anticipată în proporţie de 100% şi conversia plăţii în ruble pentru achiziţia petrolului său.

Săptămâna trecută, Rosneft a oferit 6,5 milioane de tone de ţiţei prin licitaţii, pentru încărcare în perioada mai-iunie, solicitând pentru prima dată plata anticipată integrală în ruble. Cu toate acestea, nu a reuşit să asigure vânzări, deoarece termenii s-au dovedit greu de respectat, au spus surse Reuters.

Chiar şi aşa, Rosneft a cerut aceleaşi condiţii pentru volumele de produse petroliere, au spus surse Reuters care citează documentele de licitaţie.

De asemenea, compania a oferit cumpărătorilor opţiunea, acolo unde nu este posibil să plătească în ruble, să plătească în yuani chinezeşti, dolari americani, euro, dirhami din Emiratele Arabe Unite şi lire turceşti, au spus sursele. Aceste opţiuni, însă, ar fi supuse negocierii şi ar putea fi refuzate de Rosneft.

Au fost invitate licitaţii pentru aproximativ 2 milioane de tone de păcură şi motorină, 1,4 milioane de tone de nafta şi 1 milion de tone de motorină marină, au adăugat traderii.

Licitaţiile s-au încheiat pe 25 aprilie, iar rezultatele ar trebui anunţate cel târziu pe 13 mai, au precizat sursele.

Majoritatea volumelor de produse petroliere de la Rosneft încărcate în 2022 au fost vândute cumpărătorilor prin contracte pe termen, dar recent mulţi dintre aceştia au decis să reducă cumpărarea de produse petroliere ruseşti pe fondul precauţiei cu privire la sancţiunile occidentale şi la problemele legate de plăţi şi transport.

Uniunea Europeană nu a impus încă o interdicţie a importurilor de produse petroliere din rafinăriile ruseşti, dar ia în considerare opţiunile de reducere a importurilor de petrol rusesc, ca parte a sancţiunilor pentru invazia Ucrainei, pe care Rusia o numeşte "operaţiune militară specială".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb