Instanţa urmează să se pronunţe cu privire la falimentul companiei Straco, după ce au fost depuse şapte solicitări de faliment din partea unor firme faţă de care are restanţe mari la plată, a anunţat,vineri, preşedintele grupului, Alexandru Horpoş, în cadrul întâlnirii organizate la Ungheni de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu constructorii loturilor Iernut-Cheţani şi Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania şi cu subcontractorii şi prestatorii de servicii ai acestora.
Alexandru Horpoş a precizat că, în urmă cu o zi, a reuşit să se ajungă la un acord cu cele şapte firme pentru a-şi retrage solicitarea de faliment, însă vineri se aşteaptă verdictul instanţei, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, în ciuda situaţiei financiare dificile, preşedintele grupului Straco a precizat că, în cazul deblocării unor finanţări. ar putea să finalizeze lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani de pe A3 până la finalul acestui an, dacă scapă de verdictul de declarare a falimentului.
Ministru Lucian Bode a precizat în cadrul întâlnirii că acest grup a licitat lotul respectiv la 46% din valoarea contractului şi că de acum înainte pentru contractele noi nu se va mai accepta varianta câştigării licitaţiei de către constructorul care oferă preţul cel mai mic, pentru a se evita pe viitor astfel de situaţii.
În cazul declarării falimentului acestui grup, CNAIR ar trebui să reia licitaţiile pentru realizarea lotului 4 Câmpia Turzii - Cheţani, de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,6 kilometri, realizat în proporţie de circa 31-32%.
Ministrul Transporturilor a fost însoţit la discuţiile de la Ungheni de către directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, de prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, şi de către prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean.