Grupul TeraPlast - cifră de afaceri de 175 milioane lei

T.D.
Companii / 25 aprilie 2019

Grupul TeraPlast - cifră de afaceri de 175 milioane lei

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, a raportat o creştere a cifrei de afaceri de 34% în primul trimestru, la 175 de milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat al companiei remis Agerpres.

Grupul TeraPlast a înregistrat o creştere de 76% a profitului înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 1 al anului trecut, până la 13,2 milioane de lei, ca urmare a creşterii cu 34% a cifrei de afaceri, precum şi pe fondul măsurilor de îmbunătăţire a profitabilităţii implementate de companiile din grup.

Conform documentului, creşterea cifrei de afaceri de la 131 de milioane lei la 175 de milioane lei a fost organică, generată pe de o parte de creşterea pieţei, iar pe de altă parte de o atenţie sporită acordată funcţiei comerciale.

"Pe parcursul primului trimestru s-au materializat măsurile de îmbunătăţire a profitabilităţii, pe fondul evoluţiei favorabile a sectorului construcţiilor. Suntem în grafic cu atingerea obiectivului nostru anual în ceea ce priveşte EBITDA şi cifra de afaceri şi culegem roadele investiţiilor din ultimii doi ani", a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Cea mare mare creştere, cu 18,6 milioane de lei, a fost înregistrată de Wetterbest, cifra de afaceri a companiei depăşind 44 milioane de lei în primul trimestru, faţă de 25,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2018.

Compania TeraPlast a înregistrat un avans al cifrei de afaceri de 17,5 milioane de lei, pe fondul demarării lucrărilor de infrastructură apă şi canal finanţate cu fonduri europene. Odată cu creşterea volumelor, precum şi ca efect al măsurilor de eficienţă operaţională, EBITDA companiei a crescut la 5,7 milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de primul trimestru din 2018.

Vânzările de panouri sandwich ale TeraSteel au crescut cu 8 milioane de lei în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă, în special prin creşterea înregistrată de către subsidiara din Serbia. Această evoluţie se datorează dezvoltării bazei de clienţi din zona Balcanilor, precum şi consolidării relaţiilor cu clienţii existenţi.

Grupul TeraPlast desfăşoară în acest an ample proiecte de investiţii, care depăşesc 23 de milioane de euro, pentru extinderea capacităţilor de producţie şi diversificarea portofoliului de produse.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcţii, cu capital românesc.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Acţiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb