GRUPUL VELUX: Ediţia 2018 - Barometrul Locuinţelor Sănătoase

V.D.
Comunicate de presă #Construcţii / 8 octombrie 2018

Ediţia 2018 - Barometrul Locuinţelor Sănătoase

Grupul VELUX lansează ediţia 2018 a Barometrului Locuinţelor Sănătoase (Healthy Homes Barometer 2018) în cadrul unui eveniment ce are loc la Bruxelles, Belgia, reunind atât experţi din domeniul ştiinţei, reprezentanţi ai industriei de construcţii, părţi politice de interes, cât şi mass-media.

Studiul pan-european denumit Barometrul Locuinţelor Sănătoase 2018 se află la a patra ediţie. Barometrul ia pulsul clădirilor europene şi examinează efectele acestora asupra sănătăţii ocupanţilor. În raportul din acest an, ies în evidenţă realităţi din prezent, în special, din zonele suburbane ale Europei, aflate în plină ascensiune, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Suburbanizare şi locuinţa (ne)sănătoasă

Deşi urbanizarea este un subiect destul de comun, în Europa, zonele suburbane sunt, de fapt, cele care se dezvoltă cel mai rapid, depăşind creşterea urbană cu 54% între 1961 şi 2011. O casă în suburbii rămâne, totuşi, visul multor europeni care se mută din oraşe şi sunt în căutarea de mai mult spaţiu, costuri mai mici şi o calitate mai bună a vieţii. Casele unifamiliale domină peisajul suburban, cuprinzând 62% din locuinţele din aceste zone. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt vechi şi sunt mai susceptibile de a provoca o stare precară de sănătate. De exemplu, ocupanţii locuinţelor unifamiliale cu climat interior inadecvat datorat supraîncălzirii au cu 33% mai multe şanse de a raporta probleme de sănătate, faţă de cei care trăiesc în case multifamiliale, cu aceleaşi probleme.

"În Europa, în ultimele şase decenii, creşterea suburbană a surclasat creşterea urbană. Studiul din acest an demonstrează cât de importante sunt zonele noastre suburbane în atingerea unui stoc de clădiri mai sănătoase şi, totuşi, suntem în pericol de a nu conştientiza importanţa lor. Sunt necesare acţiuni pentru a aborda preocupările legate de sănătate şi climat în rândul populaţiei - dar în suburbiile Europei este posibil să pierdem o oportunitate extraordinară."

David Briggs, CEO al grupului VELUX

Renovarea: o investiţie solidă pentru societate

Raportul arată că există bani pentru a facilita procesul de renovare şi detaliază barierele majore - şi adesea inutile - care pot împiedica proprietarii de case să facă acest tip de investiţie. Beneficiile renovării pe termen lung sunt, de asemenea, demonstrate. Cu toate că se estimează un cost de aproximativ 295 de miliarde de euro pentru aducerea locuinţelor la standardele europene, prin renovare, acestea vor aduce economiilor UE cheltuieli în valoare de 194 de miliarde de euro în fiecare an.

Birouri sănătoase: beneficii de ambele părţi

Mulţi europeni îşi petrec majoritatea timpului într-un birou. Pentru prima dată, ediţia din acest an a Barometrului Locuinţelor Sănătoase face referire, de asemenea, la mediile de lucru din Europa. Deoarece 90% din costurile operaţionale ale unui business sunt costuri cu angajaţii, iar un mediu de lucru optim duce la îmbunătăţiri semnificative ale productivităţii acestora, raportul demonstrează de ce investiţiile în clădirile de birouri trebuie să fie necesare pentru companii.

Acestea sunt doar câteva dintre constatările Barometrului Locuinţelor Sănătoase 2018, care oferă, de asemenea, sugestii cu privire la modul în care politica, industria şi cetăţenii pot colabora pentru a îmbunătăţi situaţia locuinţelor şi a birourilor din Europa. Acest fapt reprezintă o chestiune vitală pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU şi pentru îndeplinirea angajamentelor prevăzute în Acordul de la Paris din 2016 privind schimbările climatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb