Grupul Wagner trimite Kievului camioane cu trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în Soledar

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 22 ianuarie 2023

Grupul Wagner trimite Kievului camioane cu trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în Soledar

Grupul rus de mercenari Wagner intenţionează să trimită trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în luptele din oraşul Soledar, recent capturat, a relatat ieri un site web apropiat de fondatorul companiei militare private, oligarhul Evgheni Prigojin, relatează News.ro.

Grupul Wagner a declarat la 11 ianuarie că a capturat Soledar, iar autorităţile instalate de Rusia în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, au susţinut la începutul acestei săptămâni că deţin controlul asupra orăşelului unde se află o mină de sare şi unde au avut loc lupte intense.

Site-ul RIA FAN - parte a holdingurilor media deţinute de Prigojin - l-a citat pe un comandant Wagner care a declarat că va trimite cadavrele de la Soledar pe teritoriul controlat de Ucraina, în patru sau cinci convoaie, totalizând aproximativ 20 de camioane.

Site-ul nu precizează câte cadavre vor fi trimise autorităţilor ucrainene, dar menţionează că forţele ucrainene au suferit pierderi grele în Soledar.

De asemenea, RIA FAN relatează că Evgheni Prigojin - care anterior lăudase armata ucraineană - a spus clar că trupurile soldaţilor ar trebui să fie returnate Ucrainei într-un mod "demn", dar nu a oferit alte detalii despre operaţiunea planificată. O înregistrare video pare însă să-l arate pe Prigojin supervizând personal acţiunea.

Autorităţile ucrainene au declarat în timpul luptei pentru Soledar că forţele ruseşti au suferit, la rândul lor, pierderi grele.

Prigojin, care anterior s-a ferit să iasă în lumina reflectoarelor şi a negat legăturile cu Wagner, a recunoscut în septembrie că a fondat armata de mercenari, care a joacă un rol major în conflict. Prigojin este tot mai vocal şi mai prezent public în ultima vreme. El spune că Wagner este o forţă complet independentă, cu propriile avioane, tancuri, rachete şi artilerie şi a criticat în repetate rânduri conducerea Ministerului rus al Apărării.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Gruparea wagner este o armata terorista si criminala . Evghenie prigoin ,Putin si toata clasa politica din rusia sunt niste criminali invadatori barbari . Ukraina trebuie ajutata sa- i zdrobeasca pe rusi si sa-si elibereze tot teritoriul ! Victorie ukraina!

    1. Si Nato,e o alianta defensiva,care nu se implica in treburi murdarecare nu finanteaza razboie,care instaureaza democratia lor folosind forta militara covarsitoare!

      Sua a mai facut in Afganistan ce face in Ua ,au creat pe Osama ,pe care l au finantat serios si lumea a iesit sifonata cu atentate,Si,Irak! 

      Vinovatii sunt unii singuri.INDUSTRIA DE ARMAMENT,iar apoi incepe loby,adica o coruptie legala la ei,incriminata la noi si motive DEMOCRATICE pt pornirea unui razboi,firmele de armament sponsorizand partidele in campanii,poate si pe versoana fizica,vorba lui evanghelie!

      Legiunea straina la francezi,trupele speciale la americani,fac acelas lucru,MERCENARIAT,maine daca americanii ii platesc mai mult si ii inarmeaza pe cei de la wagner,maine vor apara democratia in Ucraina! 

      Solutia ar fi DEMILITARIZARE MONDIALA TOTALA. Nici un tanc nici o pusca (decat la politie), nici o bomba nucleara ,nici o armata. TOTUL INTERZIS DE COMUN ACORD. Si s-a rezolvat problema.

      Atatea cheltuieli cu armata cu dotarea armatei si cu pensiile armatei. mA refer la orice tara.N-ar fi mai bine fara armate deloc? Sau omenirea n-a evolat mai deloc sa interzicem razboiul si inarmarea de orice fel?

      Wagner nu este o organizatie terorista. Daca spui asta inseamna ca nu stii ce inseamna un act terorist. Mai cauta, citeste, trolule pros-natoist.

      Wagner este o armata privata asa cum este Legiunea Straina a Frantei, si cele folosite de americani:

      "1 week ago - Secretary of Defense Donald Rumsfeld justified the use of PMCs in Iraq on the basis that they were cost effective and useful on the ground. He also affirmed that they were not subject to the Uniform Code of Military Justice." 

      Armata privata,adica criminali privati.

      Sunt teroristi pentru ca distrug orase infrastructura civila si omoara civili, terorizeaza populatia civila.

      "Armata privata" care omoara civilii si distruge infrastructura unei tari!

      Asta nu este armata ci grup terorist. 

      Americanii au 4 armate private si nu am

      auzit nici un cuvintel despre asta, 

      bineinteles ei lupta ptr.democratia imperialista

      Mai, Credinciosul lui Satana, Nato nu omoara civilii, nu ataca infrastructura civila a tarilor, nu duce razboaie de agresiune sau de expansiune, nici nu a luat cu forta teritorii apartinand altor natiuni si nici nu isi terorizeaza sau subjuga aliatii asa cum o face Rusia.

      Niciodata,nici in Siria,nici in Irak,si Afganistanul are oameni pe care i a ucis cum au vrut,victime colaterale(au omorat odata vreo 40 civili ca au bombardat o casa unde se presupune ca eta o capetenie)

      Cred ca te informezi din surse autorizate(de a.ericani),e greu cand nu mai citesti la istorie,cand o ardem pe retele,creierul nu mai integreaza si daca ar integra,cunostintele sunt putine si asa apar genii atotstiutoare,tinuti in lesa cu tehnologia,crezandu se superdestepti ! 

      ISTORIA CONTEMPORANA nu e diferita de istoria evului mediu,e aceiasi cu tabere( CRESTINE SAU PAGANE),acum (DEMOCRATICE sau autocratice),s a inlocuit arcul si tunul cu mitraliera si tancul,VASALITATEA la austrieci,turci cu vasalitatea la americani,NIMIC NOU SUB SOARE!

      NATO e SUA.

      Da, nu au dus războaie de agresiune și cert, nu au omorât civili de o singură naționalitate:)

      Uimeste-ne în continuare, dar doar după un mic search pe google. 

      Nu este vorba de NATO ci de USA,

      iar americanii au omorat zeci de mii de civili

      in bombardamentele din Belgrad,Irak,Siria,Afganistan. .....  

    Camioanele cu wagneristi nu le mai trimit in soviet ca să nu consume combustibilul.

    Citiți cu atenție, intenționează. Din 24 februarie 2022 ei intenționează, de asemenea, să ocupe Ucraina. :) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb