GUVERNATORUL BĂNCII CENTRALE DE LA MOSCOVA: "Băncile din Rusia - în sfârşit o opţiune atractivă pentru investitori"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2019

Elvira Nabiullina - Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei

Elvira Nabiullina - Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei

Sectorul financiar rus este "mai stabil şi mai transparent ca oricând", potrivit guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, care spune că instituţiile de credit din ţară devin, în sfârşit, o opţiune atractivă pentru investitori.

Domnia sa a declarat recent, potrivit themoscowtimes.com:"Sectorul bancar este acum partener pentru companii reale şi pentru economia reală. Dinamica actuală a sectorului bancar rusesc arată destul de bine. Sectorul nostru bancar este mai stabil şi mai transparent ca oricând".

Elvira Nabiullina a evidenţiat, totodată, succesul autorităţii de reglementare în curăţarea sectorului financiar rus, în perioada de şase ani de când se află în fruntea băncii centrale. Nabiullina, fost consilier economic al preşedintelui Vladimir Putin, a fost numită în fruntea băncii centrale în 2013, cu un mandat de curăţare a sectorului bancar afectat de diverse scandaluri.

De când s-a alăturat băncii centrale, Nabiullina a revocat mai mult de jumătate din licenţele bancare ruseşti, reducând numărul creditorilor activi din ţară la 414.

"Este foarte important să subliniem că tranzacţiile discutabile din domeniul bancar s-au redus semnificativ, tendinţa de scădere menţinându-se constantă an de an. Din cele 482 de licenţe pe care le-am revocat în şase ani, 40% au avut ca motiv încălcarea legilor de combatere a spălării banilor", a spus Nabiullina, adăugând: "Începem să utilizăm, de asemenea, reglementări care să facă băncile ruseşti mai concentrate pe împrumuturile către societăţile operaţionale şi companiile care investesc în dezvoltarea producţiei, nu doar către fuziuni şi achiziţii".

Măsurile de curăţare a sectoruluui bancar au costat Rusia peste 80 de miliarde de dolari, potrivit agenţiei de evaluare Fitch, în condiţiile în care banca centrală a salvat o serie de creditori aflaţi în dificultate. Aproximativ trei sferturi din sectorul bancar rus este deţinut acum de stat.

Nabiullina a confirmat că intenţionează să vândă unele dintre băncile care au fost plasate sub controlul băncii centrale, dar a adăugat că autoritatea de reglementare nu le va oferi la preţuri reduse ca să realizeze vânzări rapide.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb