Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, o Hotărâre prin care stabileşte că numărul mediu de personal pentru operatorii economici din industria de apărare va fi în 2016 de maximimum 1.368, faţă de 1.472 în 2015, potrivit unui comunicat al Executivului, remis astăzi redacţiei.
Conform sursei citate, la stabilirea acestui număr s-a avut în vedere strictul necesar pentru desfăşurarea activităţilor de întreţinere, revizii mijloace tehnice fixe, reparaţii, conservare, securizare şi administrare a capacităţilor de producţie pentru apărare, indisolubil legate de producţia ori comerţul cu armament, muniţie şi material de război stabilite în condiţiile prevederilor art. 10 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2002 privind industria de apărare, în scopul menţinerii condiţiilor de funcţionare/repunere în funcţiune a capacităţilor de producţie pentru apărare.
Potrivit Executivului, pentru Compania Naţională "Romarm" - S.A. Bucureşti numărul mediu maxim de angajaţi pentru 2016 a fost reglementat la 1.018, faţă de 1.122 în 2015. În cazul celorlalţi operatori economici din industria de apărare, numărul mediu maxim al persoanelor încadrate se menţine la nivelul celui din anul 2015, şi anume: 150 pentru Societatea "Romaero" - S.A. Bucureşti; 150 pentru Societatea "Avioane Craiova" - S.A.; 10 pentru Societatea "Şantierul Naval Mangalia" - S.A.; 10 pentru Societatea "Uzina Mecanică Orăştie" - S.A. şi 30 pentru Societatea "IOR" - S.A. Bucureşti.
"Sumele necesare asigurării plăţilor salariale pentru numărul mediu maxim de personal aprobat, de 1.368 în 2016, sunt în cuantum de 40,573 milioane lei, comparativ cu anul 2015 care au fost 39,328 milioane lei şi sunt prevăzute în bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Această sumă include fondurile pentru achitarea contribuţiilor sociale datorate de angajatori, potrivit legii, la bugetele asigurărilor sociale de stat, asigurărilor pentru şomaj şi la fondul asigurărilor sociale de sănătate", mai arată comunicatul amintit.