Guvernul a avizat achiziţia directă a GPS de către Agenţia de Plăţi

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 octombrie 2007

Guvernul a avizat achizionarea directă de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a aparaturii pentru controlul în teren, legislaţia achiziţiilor publice permiţând această variantă "pentru protejarea interesului naţional", astfel încât România să se încadreze în terenul dat de CE.

Potrivit ordonanţei de urgenţă 34/2006 privind achiziţiile publice, autorităţile contractante pot să nu aplice prevederile legale pentru atribuirea contractului de achiziţie publică în cazul în care îndeplinirea contractului necesită impunerea unor măsuri speciale de siguranţă, pentru protejarea unor interese naţionale.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Dan Gherghelaş, a declarat, ieri, citat de NewsIn, că în zilele următoare vor fi contactate firmele care produc GPS însă, potrivit procedurii de urgenţă, nu va exista un anunţ prealabil.

Potrivit lui Gherghelaş, APIA are nevoie de 550 de GPS, pentru efectuarea controlului în teren şi pentru un număr de 300 de astfel de aparate, este în curs de desfăşurare o licitaţie. "La această licitaţie au depus oferte trei firme şi, probabil, pe acestea le vom contacta şi pentru achiziţia restului de 220 de GPS, în regim de urgenţă. Nu ştiu dacă vor fi doar aceste trei firme, încercăm să identificăm şi altele", a explicat Gherghelaş.

Ministrul agriculturii Dacian Cioloş a anunţat, luni seară, că a fost realizat un protocol cu Agenţia de Cadastru, potrivit căruia APIA va beneficia de aparatura necesară controlului în teren, implicit şi de GPS.

Potrivit unui avertisment lansat de Comisia Europeană săptămâna trecută, pentru a nu fi activată clauza de salvgardare, România trebuie să aibă un Sistem Integrat de Administrare şi Control (IACS) funcţional şi să nu efectueze plăţi înainte de finalizarea controlui în teren.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb