Guvernul britanic renunţă la paşaportul de vaccinare

G.B
Internaţional / 12 septembrie 2021

Sajid Javid

Sajid Javid

Guvernul britanic a anunţat astăzi renunţarea la intenţia de a introduce un paşaport de vaccinare pentru a avea acces la cluburi de noapte şi la alte locuri foarte frecventate din Anglia, considerându-l inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a le spune oamenilor că trebuie să îşi arate documentele (...) pentru a face ceea ce pur şi simplu este o activitate curentă", a declarat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid.

"L-am luat în considerare, aşa cum trebuia, şi îl vom păstra ca opţiune de rezervă, dar sunt bucuros să anunţ că nu vom continua cu planul de a introduce paşaportul de vaccinare", a adăugat el.

Schimbarea survine după ce executivul şi-a reiterat în această săptămâna intenţia de a introduce la sfârşitul lui septembrie un certificat de vaccinare pentru a avea acces pe stadioane sau în discoteci, ceea ce a atras critici puternice din partea sectorului cluburilor de noapte şi a unor deputaţi atât din majoritatea conservatoare, cât şi din opoziţie.

Sajid Javid a spus că o astfel de măsură nu mai este necesară în cele din urmă, în ciuda unui număr de cazuri zilnice situat în jurul la 40.000 în ultimele zile, dată fiind rata ridicată de vaccinare în Marea Britanie. Aproape 81% din populaţia de peste 16 ani a primit două doze de vaccin.

Fiecare naţiune din Regatul Unit are competenţe în privinţa restricţiilor împotriva COVID-19, astfel că Scoţia a decis să introducă de la 1 octombrie un certificat de vaccinare pentru a avea acces în cluburi de noapte şi la unele evenimente, pentru a opri înmulţirea cazurilor, pusă pe seama începerii anului şcolar.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să detalieze zilele viitoare planul în privinţa luptei împotriva COVID-19 pentru perioada de iarnă.

Conform presei britanice, vaccinarea în masă ar urma să rămână pilonul central, prin iniţierea unui program de administrare a rapelului şi printr-o decizie privind o eventuală vaccinare a minorilor între 12 şi 15 ani.

Sajid Javid şi-a mai exprimat intenţia de a elimina "cât mai repede posibil" obligaţia ca persoanele dublu vaccinate care vin din anumite ţări să se supună unui costisitor test PCR de depistare la două zile după sosirea lor în Anglia.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Păi la ce drku s-au mai vaccinat dacă e nevoie de test PCR??

    1. s-au vaccinat ca sa nu faca forma grava a bolii

    ...ca sa nu faca forma grava a bolii ci,eventual, alte boli (reactii adverse), care pot sau nu pot fi tratate.

    Ei ar fi bagat de numai insa nu prea a iesit calculul. Si declaratia e o scuza non-scuza. E bucuros dar tine de rezerva posibilitatea. Mai incearca cu alta ocazie.

    Spania a abolit certificatul verde, prin Justitie.

    Danemarca a abolit certificatul verde. Tot asa, au zis "sunt multi vaccinati" dar realitatea este ca HORECA lor a facut presiuni mari pentru ca nimeni nu mai mergea in baruri sa isi arate numele si prenumele si certificatul. 

    Anglia a abolit certificatul verde. Au zis ca "sunt multi vaccinati si campania a fost un succes", in realitate in Parlament nu s-a ajuns la un acord si daca mai vin si taxele in plus, partidul o sa incaseze o mare infrangere. 

    Nu va luati certificate covid. Luptati cu aceasta tiranie si afectare grava a drepturilor omului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb