Guvernul canadian plănuieşte să îngheţe conturile bancare oricui se implică în protestul ''Convoiul libertăţii"

G.U.
Internaţional / 19 februarie 2022

Justin Trudeau (Sursă foto: Facebook)

Justin Trudeau (Sursă foto: Facebook)

Guvernul canadian a anunţat luni planurile drastice de a îngheţa conturile bancare celor afiliaţi protestului "Convoiul Libertăţii' (o mişcare împotriva vaccinării obligatorii), conform Reclaim The Net. Cu toate acestea, documentul guvernamental care conţine aceste planuri, publicat de guvernul canadian marţi seara, dezvăluie că restricţiile financiare se vor extinde cu mult dincolo de conturile bancare şi pot fi folosite pentru a viza pe oricine despre care se consideră că s-a implicat "indirect" în cadrul acestor proteste.

Noul ordin guvernamental se aplică unei game largi de entităţi, inclusiv bănci, platforme pentru strângerea de fonduri, companii de asigurări, firme de investiţii, companii de împrumut, dealeri de valori mobiliare şi uniuni de credit, notează sursa citată.

Totodată, guvernul canadian le cere entităţilor să stabilească dacă au de-a face cu o "persoană desemnată", care este definită ca "orice individ sau entitate care este implicată, direct sau indirect" în activităţi interzise, conform Legii privind situaţiile de urgenţă. Aceste activităţi interzise includ orice "adunare publică despre care se poate aştepta în mod rezonabil că va duce la o încălcare a păcii" şi includ activităţile protestatarilor pe care premierul canadian le-a etichetat drept "blocade ilegale".

Potrivit sursei citate, dacă aceste entităţi stabilesc că au de-a face cu o persoană desemnată, li se cere: îngheţarea proprietăţii persoanei desemnate (care include fonduri şi monede virtuale); autorizarea băncilor şi companiilor de asigurări de a îngheţa conturile participanţilor şi de a le anula asigurarea vehiculelor; raportarea persoanei desemnate comisarului Poliţiei Regale Canadiene sau directorului Serviciului Canadian pentru Informaţii de Securitate (CSIS) şi raportarea oricărei "tranzacţii suspecte" de către persoana desemnată către Agenţia de Combatere a Spălării Banilor din Canada.

De asemenea, acestor entităţi li s-a acordat imunitate deplină împotriva proceselor civile pentru orice acţiuni pe care le întreprind pentru a respecta acest ordin.

Potrivit Canadian Broadcasting Corporation (CBC), băncile vor colabora cu forţele de ordine pentru a decide cine ar trebui să fie "debancat".

Totodată, reprezentanţii CBC au discutat cu un înalt oficial guvernamental canadian, care a spus că poliţia ar putea aduna numele şi numerele de înmatriculare ale protestatarilor şi ar putea împărtăşi aceste informaţii cu Centrul de Analiză a Tranzacţiilor Financiare şi a Rapoartelor din Canada (FINTRAC).

Un fost analist strategic al Serviciul Canadian pentru Informaţii de Securitate (CSIS), Jessica Davis, a precizat că îngheţarea şi confiscarea fondurilor în conformitate cu aceste noi reguli este "probabil să pună o presiune mare asupra oamenilor care participă la protest" şi că "va fi foarte dificil pentru lor."

Ministrul canadian al Justiţiei, David Lametti, le-a spus susţinătorilor lui Donald Trump care au donat pentru "Freedom Convoy" să "fie îngrijoraţi" că le vor fi îngheţate conturile bancare, relatează Breitbart.

În cadrul unui interviu pentru CTV News, când Lametti a fost întrebat dacă cetăţenii obişnuiţi care au donat la protestele "Freedom Convoy" ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că guvernul le va îngheţa activele, Lametti i-a indicat pe cei pro-Trump.

"Ei bine, cred că dacă eşti membru al unei mişcări pro-Trump care donează sute de mii de dolari şi milioane de dolari pentru acest gen de lucruri, ar trebui să fie îngrijorat", a răspuns Lametti. a adăugat acesta.

La scurt timp după ce guvernul canadian a anunţat aceste măsuri de supraveghere financiară şi de cenzură Poliţia Regală Canadiană a emis un ordin tuturor companiilor reglementate de Centrul de analiză a tranzacţiilor şi rapoartelor financiare din Canada (FINTRAC) şi a cerut să înceteze tranzacţiile cu 34 de portofele crypto care se presupune că sunt asociate cu eforturile de strângere de fonduri ale protestului "'Convoiul Libertăţii''. Ordinul cere, de asemenea, ca aceste companii să raporteze "orice informaţii referitoare la tranzacţiile" legate de aceste adrese.

Philippe Jette, consultant senior al Fondului Rivemont Crypto, a descris cenzura banilor drept "ceva pe care îl vedem într-o ţară autoritară, nu într-una cum este Canada" şi a avertizat că "îngheţarea conturilor din motive politice este o pantă mare, alunecoasă".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Asta e tipul de "Democratie" caracteristica Marii Resatari! "Democratia biciului si a lanturilor" impusa de fiara globalista, Trudeau! Asa ca, dictatura lui Kim Jong-un din Coreea de Nord o sa li se para in curand canadienilor, "parfum de libertate"!

    1. Democratia nu inseamna ca fiecare face ce vrea, cand vrea. cum vrea si cat vrea si sa dea cu flit la autoritati iar apoi sa se dea victime ale cenzurii si dictaturii Astea sunt reflexe de cocalar de Romania.

    Teroarea nu se opreste. Prostanacii au crezut ca certificatul este doar un patrat frumos colorat care ne va aduce numai "bine". In textul de mai sus, decupat parca din regulile lui [...] Stalin, sau din Coreea de Nord, avem incalcari ale proprietatii private, incalcarea dreptului la libera circulatie (prin anularea asigurarilor auto), incalcarea dreptului la o viata demna (pentru ca fiind "debancat", nu vei putea cumpara cu cash orice lucru, multe magazine refuzand platile numerar peste o anumita valoare, nu foarte mare).

     

    Legislatia antiterorista, unde teroristii, va reamintesc pentru ca sigur nu vrea nimeni sa compare asta, erau acei indivizi care ucideau, distrugeau pentru a inspira groaza, avand motivatie politica.... acum teroristii sunt considerati si protestatarii pasnici care se aduna intr-un loc public pentru a-si exprima protestul. 

    Asta a ajuns Canada, asta face stanga ajunsa la putere. Oamenilor.... Trump era mic copil pe langa ce fac ticalosii acestia.

    1. Si ai nostri protestatari de la 10 aug. se vaitau ca le au schimbat adn ul,uite aici dictator nu Dragnea blocari de conturi ,puscarie,gaze,bataie nu ai voie sa misti in front

    Nebunia mondiala continua și se trece la o noua etapa a luptei de clasa:), înghețarea și practic interzicerea dreptului la subzistenta a unei categorii de "oameni ai muncii".

    Și Atenție! Pentru toți pe care autoritatea îi prezuma a fi vinovați de ceva, despre care exista îndoieli rezonabile [...] Oricine poate fi bănuit de orice. 

    Asa zișii conspirationisti pot fi mândri.  

    Viața bate filmul. Lumea distopica a lui Orwell Kafka și Huxley va fi depășită conform planului cincinal:)  

    Imnul mondial? Imagine all the people ... no possesion:) John Lennon  

    ...

    Singura solutie este sa ne intoarcem in epoca de piatra,fara conturi sociale,fara conturi bancare,

    Noua Democrație în cea mai pură formă posibilă. Si când mă gândesc că atâția ani ne-am uitat cu jind și invidie la cei ce locuiesc în Canada. Civilizație, domne, nu glumă. Așa ca, uite, a venit și ziua în care să nu îmi mai doresc în viață să ajung în Canada. De la regimurile autoritare de prin Asia știi la ce să te aștepți. Însă în Canada ești mințit cu o falsă democrație în care nu ai decât dreptul de a fi sclav. Și nu doar în Canada...

    E o tara liberă, capitalista, democrată, bla,bla,bla,bla, rusi sunt rai, Putin e un dictator si un tiran...

    Toți o apa și un pământ.  

    1. Astia sunt mai rai mai ipocriti si mai periculosi decat Putin si cel al Coreei de Nord

    The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the death of former Cuban President Fidel Castro:

    “It is with deep sorrow that I learned today of the death of Cuba’s longest serving President. 

    “Fidel Castro was a larger than life leader who served his people for almost half a century. A legendary revolutionary and orator, Mr. Castro made significant improvements to the education and healthcare of his island nation. 

    “While a controversial figure, both Mr. Castro’s supporters and detractors recognized his tremendous dedication and love for the Cuban people who had a deep and lasting affection for “el Comandante”. 

    “I know my father was very proud to call him a friend and I had the opportunity to meet Fidel when my father passed away. It was also a real honour to meet his three sons and his brother President Raúl Castro during my recent visit to Cuba. 

    Rusine Canada si guvernului comunist...Sunteti o dictatura neomarxista de joasa speta.. Miscarile de peotest vor continua....

    Canada=Australia=SUA=Franța . Dictaturi capitaliste.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb