Guvernul olandez încearcă din nou să reducă remuneraţia bancherilor

A.I.
Internaţional / 18 decembrie 2018

Guvernul olandez încearcă din nou să reducă remuneraţia bancherilor

Guvernul olandez a prezentat astăzi noi planuri de înăsprire a reglementărilor privind plata bancherilor, inclusiv restricţii la vânzarea acţiunilor acordate ca parte a schemelor de remunerare, transmite Reuters.

Anunţul vine după ce grupul financiar ING Groep a informat în martie că remuneraţia directorului său general Ralph Hamers va creşte cu 50% apoi, în urma scandalului, a retractat anunţul după cinci zile. În urma acuzaţiilor de spălare de bani şi finanţare a terorismului, niciun membru al Board-ului ING nu va primi bonus de perfomanţă pentru 2018, a informat banca olandeză.

ING a fost salvată de plătitorii de taxe în timpul crizei financiare din 2008 iar în septembrie 2018 justiţia olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului, "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016. Procurorii olandezi au informat că din suma totală de 775 milioane euro, 675 milioane de euro este considerată o amendă iar restul 100 milioane de euro este considerat o redresare pentru beneficii obţinute în manieră ilicită.

"Această amendă a afectat sprijinul societăţii (pentru bănci), într-o perioadă în care sectorul financiar trebuie să recâştige încrederea", a afirmat ministrul de Finanţe, Wopke Hoekstra, la prezentarea planurilor privind remuneraţia bancherilor.

În 2015 Olanda a introdus un plafon pentru bonusurile acordate angajaţilor din sectorul financiar, limitând nivelul compensaţiilor lor variabile la maxim 20% din salariul lor de bază.

Planul prezentat marţi de Guvernul olandez are ca obiectiv limitarea posibilelor excepţii ale acestei reglementări şi forţarea băncilor, companiilor de asigurări şi a altor furnizori de servicii financiare să explice public nivelul remuneraţiei directorilor lor.

Toţi angajaţii din sectorul financiar vor trebui să păstreze cel puţin cinci ani acţiunile companiei primite ca parte a schemelor de remunerare iar membrii Consiliilor de Administraţiei ale băncilor care au avut nevoie de ajutor de stat vor da înapoi o parte din salariul lor, a anunţat Executivul.

În timpul crizei financiare din 2008, autorităţile olandeze au naţionalizat banca ABN Amro şi au acordat miliarde de euro grupului bancar ING, companiei de asigurări Aegon şi altor firme financiare pentru a evita intrarea lor în faliment şi turbulenţe pe piaţa financiară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vaaaai

    sariti postaci de pe bursa 

    s-a dus dragnea in olanda si a dat si acolo oug cu taxe pe lacomie pe bancherii olandezi 

    sariti postaci

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb