Guvernul rus va sprijini financiar companiile de petrol şi gaze naturale din Rusia

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 14 octombrie 2008

Guvernul rus a decis acordarea a nouă miliarde de dolari pentru a ajuta primele patru mari companii de petrol şi gaze naturale din Rusia să-şi refinanţeze datoriile, informează un articol publicat marţi în cotidianul economic rus Kommersant citat de RIA Novosti.

Cotidianul rus susţine că anunţul ar fi fost făcut sâmbătă în cursul unei reuniuni a vice-premierului Igor Sechin, care supervizează de altfel sectorul energetic, cu reprezentanţii marilor companii ruseşti de petrol şi gaze.

Cea mai mare parte din această sumă, 4,2 miliarde dolari sau aproximativ 47 la sută din total, va fi acordată companiei petroliere de stat Rosneft. Celelalte trei companii care vor beneficia de ajutorul statului sunt monopolul din sectorul gazelor naturale Gazprom (care va primi un miliard de dolari), LUKoil, cel mai mare producător independent de petrol din Rusia, care va primi două miliarde de dolari şi firma petrolieră mixtă ruso-britanică TNK-BP care va primi 1,8 miliarde dolari.

Cele patru companii (care asigură 70 la sută din producţia de petrol şi 90 la sută din producţia de gaze naturale a Rusiei) au solicitat premierului Vladimir Putin un sprijin financiar în valoare de 80 miliarde de dolari pentru a-şi putea plăti datoria externă şi a finanţa proiectele strategice. Vineri, Putin a declarat că guvernul de la Moscova va aloca 50 de miliarde de dolari pentru companii în ideea de a le ajuta să-şi refinanţeze datoriile externe. Luni, Putin a revenit şi a precizat că ar trebui oferite companiilor alternative pentru refinanţarea datoriilor şi a evita ca acţiunile acestor companii să fie vândute la preţuri de foarte mici care nu reflectă valoarea lor adevărată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb