Henschel va investi la Cluj 10 milioane euro într-o fabrică de cutii de viteze

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 8 iulie 2015

De la stânga, la dreapta: Matthias Thomas Henke (proprietar şi asociat unic Henschel GmbH), Mihai Seplecan (preşedintele Consiliului Judeţean Cluj), Vakar Istvan (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj)

De la stânga, la dreapta: Matthias Thomas Henke (proprietar şi asociat unic Henschel GmbH), Mihai Seplecan (preşedintele Consiliului Judeţean Cluj), Vakar Istvan (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj)

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a semnat ieri contractul cu un nou investitor străin care se va loca în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu. Este vorba despre societatea germană Henschel GmbH, societate cu o tradiţie de peste 200 de ani pe piaţa din Germania, specializată în fabricarea elementelor mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine - tramvai, metrou, tren etc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a spus: "Mă bucură extrem de mult faptul că, la finalul a circa şase luni de discuţii şi negocieri, începute încă din perioada în care eram consilier judeţean, am semnat contractul cu reprezentanţii companiei Henschel RO SRL, referitor la investiţia pe care dânşii urmează să o dezvolte în Parcul Industrial Tetarom III. Este vorba de o investiţie în valoare de peste 10 milioane de euro, pentru început, şi care va crea, de asemenea, minim 100 de locuri de muncă".

Obiectul contractului semnat de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, împreună cu conducerea Tetarom S.A., din partea judeţului Cluj, respectiv de către reprezentanţii societăţii Henschel GmbH, domnul Matthias Thomas Henke - proprietar şi asociat unic, domnul Rudy Thema - directorul Henschel RO SRL, societate deja înfiinţată la Cluj, şi doamna Hannelore Ileşan - consilier de investiţii pentru România, îl reprezintă constituirea, în favoarea SC Henschel RO SRL a unui drept real de superficie asupra unei parcele de teren în suprafaţă utilă de 3, 6 hectare, pentru construirea şi operarea investiţiei, pe o durată de 40 de ani, cu opţiunea prelungirii, precum şi administrarea infrastructurii necesare funcţionării şi exploatării investiţiei

La rândul său, domnul Matthias Thomas Henke a precizat că la Jucu se vor produce elemente mecanice pentru cutii de transmisie pentru tot ceea ce înseamnă transport pe şine. Reprezentanţii firmei germane au precizat că urmăresc să angajeze ingineri, fiind interesaţi de inginerie mecanică şi mecatronică, precum şi de ingineria materialelor. În acest sens, au avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cu care a şi fost semnat, de altfel, un parteneriat.

Domnul Matthias Thomas Henke, proprietar şi asociat unic al societăţii germane Henschel GmbH, a spus: "Atuurile pentru care am ales Clujul au fost şi forţa de muncă înalt calificată, absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, infrastructura locală, în special cea de transport aerian şi, nu în ultimul rând, facilităţile oferite potenţialilor investitori de către Parcul Industrial Tetarom. Pentru început, preconizăm că vom angaja mai mult de 100 de persoane la Cluj, fără a ne opri însă aici" a precizat.

Compania Henschel a fost fondată în Kassel, Germania, în anul 1810, iar activitatea de producţie a cutiilor de viteze a început în anul 1918, în paralel cu producţia de automobile Henschel. Henschel Power Transmmition a început să producă elemente de transmisie, cutii de viteze, cutii de viteze pentru motoare diesel şi alte piese necesare pentru cutiile de viteze ale propriilor camioane şi autobuze. În Germania anilor 1960, când a început dezvoltarea autocamioanelor diesel şi locomotivele electrice reprezentau viitorul transportului feroviar, Henschel a dezvoltat şi a produs axe şi cutii de viteze pentru diferite modele de locomotive şi tramvaie, eforturile companiei fiind legate de progresul tehnologiei feroviare.

În prezent, Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu are clienţi companii precum De ' Longhi SRL, Robert Bosch SRL, Transcarpatica SA, Karl Heinz Dietrich International Exped SRL, Imperial SRL, Star Storage SRL şi Contrast Import Export SR, cu un număr total de circa 2 100 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se pare ca nu mai vin; stiti de ce?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb