Hidroelectrica se confruntă cu o lipsă acută de specialişti

T.E.
Companii / 17 iulie 2019

Hidroelectrica se confruntă cu o lipsă acută de specialişti

Hidroelectrica se confruntă cu o lipsă acută de specialişti în domeniu, însă doar 15 tineri au fost interesaţi de cele 50 de burse pe care ar fi dorit să le acorde compania elevilor şi studenţilor pentru formarea lor profesională, se arată într-un comunicat al producătorului de energie.

"Hidroelectrica dispune de oameni de excepţie, motivaţi şi implicaţi. Dorim să păstrăm experţii în cadrul companiei prin adaptarea politicii noastre de beneficii la standardele sectorului. Ne dorim de asemenea, să întoarcem către oameni o parte din succesul de care se bucură compania. O problema cu care ne confruntăm însă, în ţară, este lipsa acută de specialişti în domeniu. Este o foarte mare nevoie de personal bine pregătit în sistemul energetic românesc, personal care să completeze şi să întinerească echipele de specialişti", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, pentru cele 30 de burse oferite studenţilor Facultăţii de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, s-au calificat doar şase studenţi, iar, din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar nouă burse.

"Totodată, elevii şi studenţii trebuie susţinuţi şi de către autorităţi, instituţii şi companii în a se orienta către facultăţi de profil, lipsa de personal putând duce la probleme serioase pentru sectorul energetic - un sector strategic pentru ţară noastră şi regiune. Companiile energetice sunt profitabile, iar locurile de muncă din cadrul acestora oferă o baza solidă către o carieră de succes", a adăugat Badea.

Hidroelectrica organizează, în perioada 16-19 iulie, la Râmnicu Vâlcea, concursul profesional "Trofeul Energeticianului", ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca hidroelectrica ar dori specialisti, nu ar tine pe linia de plutire si in insolventa Hidroservul,1. Daca ar acorda doar 1 % din profit pentru reparatii inclusiv piese si manopera hidroservului ar fi ok, dar nici ei nu vor sa stea linistiti, le place sa aiba mereu probleme nerezolvate. 2 . Daca si-ar dori ca compania sa mearga mult mai bine si mult mai sigura si mult mai ieftin, Chiar daca conducerea hidroservului nu vor internalizarea, as face echipe de reparatii in interiorul lui hidro in care as oferta doar o parte din angajatii hidroservului, altfel hidro risca sa piarda si specialistii din hidroserv. DE Ce ?... pai angajatii hidroserv nu au logistica, nu mai au utilaje, nu mai au scule ... si nu in ultimul rand aceleasi nivel de salarizare ca cei din hidro.Hidoelectica nu doreste ca hidroservul sa isi faca treaba sau se face ca nu stie ca hidroservul nu mai are conducere cu care sa se poata discuta. La hidroserv acum se inventeaza apa calda sau roata ? ... de ce fiindca acolo se afla toata spuma pilelor politice sa nu spun. La ora actuala si hidro si hidroservul are inca cativa specialisti, dar in maxim 5 ani, astia cu experienta, nu prea buni la teorie, nu au pe cine sa invete mai departe tainele si geografia instalatiilor.

    1. Directoratul HSV este unul cu ideii comuniste care nu stiu nici macar cum si cu ce se mai face treaba prin gradina lor... I-a vedeti cata apartura mai are hidroservul in stare de functionare ? ce logistica mai are sa poata face fata la imensitatea instalatiilor din hidro. Hidro s-a modernizat si urmeaza sa aduca tehnologie noua, cu cine mai facem treaba ? cand voi nu aveti ingineri sau profesionisti si ii dati afara. Stiti de ce merge prost?? fiindca nimeni nu stie sa evalueze o lucrare si se ,, negociaza,, prost, bineinteles ca hidroelectica profita de naivitatea ,, negociatorilor,,.

      daca nici 1 % din profit nu se aloca pt proprile instalatii ? ,, se bucura doar de profit ? Nu inteleg de ce FPS se opune internalizarii , ca profitul ar creste cu 24 % , numai taxele care dispar de ex TVA-ul

    Intrebati-l pe Borzoi (si pe epigonii lui, de aceiasi teapa)de ce nu vin oameni in HE. Tamura industriala condusa de avocati..... se vede sfarsitul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb