Hilton investeşte 11 milioane de lei într-un hotel din Târgu Mureş

S.B.
Companii / 26 iulie 2023

Hilton investeşte 11 milioane de lei într-un hotel din Târgu Mureş

În luna iulie a avut loc inaugurarea hotelului Hampton by Hilton în Târgu Mureş, o investiţie de 11 milioane de euro a Multinvest Group, co-finanţată în proporţie de 35% de Fundaţia Pro Economica.

Construcţia clădirii de 6 etaje şi o suprafaţă utilă de 5000 mp a început în aprilie 2021 şi a durat doi ani. Hampton by Hilton Târgu Mureş are o capacitate totală de 115 camere şi a fost clasificat la 4 stele.

Lanţul hotelier international Hilton va fi prezent şi la Târgu Mureş printr-un hotel de 4 stele, cu 115 camere moderne pentru toate categoriile de turişti

Hotelul Hampton by Hilton are 4 stele, iar printre avantajele sale se numără poziţionarea excelentă în oraşul Târgu Mureş, facilă atât turiştilor cât şi oamenilor de afaceri care ajung în interes de serviciu în localitate, designul camerelor şi al spaţiilor comune şi facilităţile oferite.

Noul hotel are o suprafaţă utilă de 5000 de metri pătraţi, unde au fost amenajate 115 camere moderne şi elegante, parcare subterană, bar, recepţie, lobby, restaurant precum şi o sală de conferinţe modernă, toate menite să ofere confort oaspeţilor.

Camerele au diferite capacităţi şi diverse dotari, de la camere standard single până la camere de familie comunicante, adresându-se astfel mai multor tipologii de turişti: business, leisure, grupuri, familii.

Pandemia şi conflictul din Ucraina au ridicat cu peste 15% costurile investiţiei

"Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat aproximativ la 11 milioane de euro. Clădirea hotelului a fost construită folosind structuri inovatoare de grinzi metalice, pereţi din beton armat monolit şi o faţadă ventilată cu performanţe termoenergetice ridicate, similară cu celelalte clădiri din complex. Am lucrat conform manualului de identitate vizuală al grupului Hilton, utilizând exclusiv materiale de calitate şi furnizori aprobaţi. Clădirea finalizată sub supravegherea unei echipe de management de proiect cu standarde extrem de ridicate, caracteristice grupului Hilton, are o valoare de investiţie de două ori mai mare decât cea a clădirii învecinate Incubcenter, cu aspect similar. Aproximativ 67% din costul total al investiţiei reprezintă construcţia clădirii, iar 33% reprezintă costurile echipamentelor şi dotărilor interioare" a declarat Margit Gogolak Hrubecz, co-proprietar Multinvest Group.

Iniţial, suma planificată pentru această investiţie era una cu peste 15% mai mică, iar finanţarea Pro Economica se ridica la 50% din totalul necesar. Perioada dificilă traversată la nivel mondial, însă, cu pandemie şi conflict armat la graniţele României, au ridicat considerabil costurile preconizate, astfel că din cei aproximativ 11 milioane de euro investiţie totală, Fundaţia Pro Economica a susţinut 35%, adică circa 3,85 milioane de euro.

"Investiţia, susţinută de Fundaţia Pro Economica, a fost realizată cu ajutorul Programului de Dezvoltare Economică a Regiunii Transilvaniei. Strategia de dezvoltare economică a fundaţiei identifică două domenii principale de dezvoltare: agricultura şi turismul. Dezvoltarea integrată a acestor două sectoare economice poate fi, în opinia noastră, garanţia unei dezvoltări durabile şi pe termen lung în regiune. Construirea hotelului Hampton by Hilton la Târgu Mureş, un brand internaţional, răspunde acestui obiectiv şi, prin urmare, ne bucurăm că această investiţie a fost realizată. Proiectul lor a fost depus la noi în 2019, contractul de finanţare a fost semnat în 2021, iar astăzi, la 4 ani distanţă de primele demersuri, vedem cu toţii rezultatele extraordinare." a completat Monika Kozma, preşedintele Fundaţiei Pro Economica Alapítvany

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb